Follow us

Η συσπείρωση των αθηναϊκών εστιατορίων απέναντι στον κορονοϊό

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο κλάδος της εστίασης "χτυπήθηκε" από τις πρώτες κιόλας ημέρες του lockdown. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αβέβαιο μέλλον για εκατοντάδες επιχειρήσεις, η αλληλεγγύη και η ενότητα κυριάρχησαν εν μέσω της πανδημίας. Οι σημαντικές πρωτοβουλίες "μεγάλων" εστιατορίων αλλά και οι εξίσου ζωτικής σημασίας ενέργειες των πιο μικρών επιχειρήσεων ή ακόμα και ομάδων έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι το φαγητό μας ενώνει όλους. Και δεν πρέπει να λείπει σε κανέναν.

#cook4heroes

Τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta ξεκίνησαν μια ξεχωριστή ενέργεια, το #cook4heroes, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19. "Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του "όλοι μαζί" έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα" αναφέρει η ομάδα των εστιατορίων.

Βραβευμένοι chef, ανάμεσά τους οι Χριστόφορος Πέσκιας, Γιάννης Λουκάκος, Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, Άρης Βεζενές, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Νίκος Ρούσσος έσπευσαν να βοηθήσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο Έκτορας Μποτρίνι χρησιμοποιεί μάλιστα τα social media του για να εμψυχώσει τους συναδέλφους του αλλά και τους followers του.

Οι ομάδες των εστιατορίων Botrini’s και Etrusco συμπράττουν με την ομάδα του Canaves Oia και ήδη μαγειρεύουν για να παρέχουν γεύματα σε προσωπικό, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής των ειδικών, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στην ηρωική τους προσπάθεια.

Η ενέργεια αυτή λαμβάνει χώρα, τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες ή όσο χρειαστεί, στο χώρο του εστιατορίου Botrini’s, όπου τηρούνται αυστηρά τα μέτρα κι ακολουθούνται κατά γράμμα όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, που όρισε ή και θα ορίσει στο μέλλον ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Υγείας. Η διαλογή και διανομή των γευμάτων προς τα νοσοκομεία γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Στην ενέργεια αυτή μας συνδράμουν οι παραγωγοί ελαιόλαδου "LIA Premium Olive Oil", "The Kotsonis estate" , Governor Γ.Δαφνής και Σ. Δαφνής Ο.Ε., "Paliolia" Ρωμανός Καρνέζης, "Terra Creta" και "Avalis". Επίσης η "Fashion Fruits" για φρούτα και λαχανικά, η Loulis Mills για άλευρα, η κυρία Ελένη Σταθοπούλου για ψάρια, η Φάρμα Μητσόπουλος Α.Ε. για τα κρέατα, η κάβα Φ-ΟΙΝΙ-Ξ , τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η "ipackaging" για τη συσκευασία των γευμάτων και προστίθενται κι άλλοι καθημερινά.

#meals4heroes

Σειρά είχε το #meals4heroes, με τα εστιατόρια By the glass, Cardinale και Boccanegra να συνδράμουν στην κατάσταση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, προσφέροντας δωρεάν σίτιση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς κορωνοϊού τρεις φορές την εβδομάδα.

"Ευαίσθητοι πάντοτε με την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας πραγματικότητα, εκείνους που πολεμάνε κάθε μέρα για την ασφάλειά μας, με τον τρόπο που εμείς μπορούμε. Τα By the Glass, Cardinale και Boccanegra τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής των ειδικών, θα μαγειρεύουν τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες ή όσο χρειαστεί, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στην τιτάνιά τους προσπάθεια. Η διαλογή και διανομή των γευμάτων προς τα νοσοκομεία θα πραγματοποιείται από το Δήμο Αθηναίων. Μας συνδράμουν στην ενέργεια αυτή το "Κρεοπωλείο Αγοράς" Το κρεοπωλείο της αγοράς και η "Βatavia" για τα κρέατα και την μπακαλική. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας. Είναι η μικρότερη συνεισφορά σε αυτούς τους ανθρώπους, τους σημερινούς ήρωες με τις μάσκες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που σήμερα μας δίνουν υγεία και ελπίδα για το αύριο. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Καλή δύναμη στο έργο σας" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

35 χιλιάδες λίτρα καθαρού οινοπνεύματος για τα νοσοκομεία αναφοράς

Σε μια αξιοσημείωτη κίνησ προέβη και ο οίκος Μεταξά, καθώς αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες σε οινόπνευμα των δεκατριών νοσοκομείων αναφοράς για τους ασθενείς της πανδημίας Covid-19.

Η συσπείρωση των αθηναϊκών εστιατορίων απέναντι στον κορονοϊό

Bake4Good

Μια διαφορετική ενέργεια ξεκίνησε το Emfasis Foundation. Το Bake4Good είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα για καλό σκοπό σε κάθε επίδοξο ερασιτέχνη και μη chef ή και ζαχαροπλάστη. Όσο μένετε σπίτι, μπορείτε να ψήσετε μπισκότα, κέικ, muffins, τυρόπιτες, κουλούρια, τσουρέκια, και συναφή (όχι κανονικό φαγητό) και να το προσφέρετε χωρίς να διακινδυνεύσετε τη δική σας ασφάλειά ή των γύρω σας. Η συλλογή γίνεται από το Emfasis σε κοντινό σημείο κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια γίνεται διανομή στον άστεγο και άπορο πληθυσμό.

Many Stops

Η οργάνωση Mano Aperta συνεχίζει το έργο της παρά τις αντίξοες συνθήκες. "Μπροστά στην πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλές οι ομάδες, πολλές οι πρωτοβουλίες πολιτών και κοινωνικών οργανώσεων που έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν, όμως αξίζει να σταθούμε ακόμα περισσότερο στην δύναμη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που δέχονται τη βοήθεια ζώντας χωρίς τα απολύτως βασικά, στον δρόμο, σε συνθήκες που πολλοί από εμάς θεωρούμε αδιανόητες. Συμμετέχοντας στο project Many Stops συνεχίζουμε να στηρίζουμε με γεύματα τους πιο ευάλωτους και τις ευπαθείς ομάδες, όπως κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια" σημειώνει η οργάνωση.

Επίσης...

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…

Περισσότερα από

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.