Έτσι, είναι εντυπωσιακό να ακούς από το στόμα του ότι τα τελευταία δύο χρόνια το τσάι έχει γίνει trend στη χώρα μας. Κι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει πιστή στο μαύρο τσάι, στην Ελλάδα έχουμε περάσει απευθείας στο πράσινο και το λευκό. «Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πολύ μπροστά στις πωλήσεις του πράσινου και του λευκού τσαγιού», μου λέει. «Σημειώστε ότι οι Έλληνες έχουν τελείως διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις από τους Γάλλους ή τους Γερμανούς. Τους αρέσουν οι έντονες γεύσεις, που γεμίζουν το στόμα με αρώματα, όπως ο κορίανδρος, η κανέλα, τα εσπεριδοειδή κ.λπ. Επίσης, τρελαίνονται για βότανα. Φέτος λανσάραμε ένα “τσάι χαλάρωσης” με οκτώ διαφορετικά βότανα από τον Όλυμπο που αρέσει πολύ». Και κάποια tips απόλαυσης: «Το νερό δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού. Το πράσινο και το λευκό τσάι εμποτίζονται 2 έως 4 λεπτά (όταν τα αφήσουμε πολλή ώρα στο νερό πικρίζουν), όσο το νερό είναι ζεστό, ενώ το μαύρο 4-5 λεπτά». Οι Δρόμοι του Τσαγιού, Χάρητος 5, 2107221460