Follow us

Κίτρινη κολοκύθα: φαναράκι ή πίτα ;

Trick or treat? Αν παρέες παιδιών με μάσκες halloween και φαναράκια –κολοκύθες χτύπαγαν ελληνικές πόρτες, το τρατάρισμα μάλλον θα ήταν... κολοκυθόπιτα. Η εντυπωσιακή κίτρινη κολοκύθα, που θαυμάζουμε αμήχανα στο μανάβικο (τι-να-το-κάνω-τώρα-εγώ-αυτό-το-τέρας) έχει μια δόση μαγείας. Γιατί, εκτός από...

Κίτρινη κολοκύθα: φαναράκι ή πίτα ;

άμαξα, μπορεί να μεταμορφωθεί, ακόμα, σε σούπα, σουφλέ, γκρατέν, πουρέ, γλυκό του κουταλιού, αλμυρή ή γλυκιά πίτα, να κάνει μαγική παρέα σε ψητό κρεατικό ή πουλερικό, ρύζι ή ζυμαρικά, να τρυπώσει σε τουρλού και να πάρει ένα σωρό μορφές ακόμα... Με την κολοκύθα παρκαρισμένη στον πάγκο της κουζίνας, αφήνουμε τα μαγικά και περνάμε στα πρακτικά: Ολόκληρη, μπορεί να διατηρηθεί δυο τρεις μήνες εκτός ψυγείου. Η κομμένη κολοκύθα τυλίγεται σε μεμβράνη και διατηρείται λίγες μέρες στο ψυγείο, αλλά δεν συμπαθεί την κατάψυξη. Όταν την αγοράζουμε προσέχουμε να είναι βαριά για το μέγεθός της και χωρίς σημάδια. Στο μαγείρεμα, τώρα, προτιμάμε να τη μαλακώσουμε στο φούρνο, γιατί βράζοντας απορροφά πολύ νερό και χάνει σε νοστιμιά. Της ταιριάζουν μυρωδικά όπως το φασκόμηλο, ο δυόσμος, το εστραγκόν, και τα μπαχαρικά της είναι το μοσχοκάρυδο και η κανέλα. Ολόκληρη στο τραπέζι, είναι μια έκπληξη! Μπορούμε να σερβίρουμε μέσα τη σούπα, αλλά να τολμήσουμε κι ένα πρωτότυπο ρύζι: Έχουμε σοτάρει κυβάκια κολοκύθας σε ελαιόλαδο με βούτυρο, μέχρι να μισομαλακώσουν και τα βάζουμε μέσα στην αδειασμένη κολοκύθα μαζί με κυβάκια από μάνγκο, φρέσκο δυόσμο, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε ανάλογο ρύζι (ταιριάζει το μπασμάτι ), μια δυο κουτ. σούπας βούτυρο και ζωμό κότας, όσο χρειάζεται το ρύζι μας. Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Ακολουθούν περισσότερες ιδέες, για να φέρουμε εύκολα την κολοκύθα στο τραπέζι μας...

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.