
Και τα δύο φτιάχνονται από υψηλής ποιότητας αλεύρι, ζυμώνονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο με προζύμι και η ζύμη τους «ξεκουράζεται» για 48 ώρες. Χαρακτηριστικό των αγνών υλικών και του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής τους είναι το γεγονός ότι παραμένουν φρέσκα για τρεις ημέρες. Το Βυζαντινό γίνεται με συνταγή που έχει ρίζες από το Βυζάντιο και είναι ένα λευκό ψωμί, που παρασκευάζεται από αλεύρι σταριού και προζύμι. Το Μοναστηριακό είναι μαύρο και το φτιάχνουν από αλεύρι σταριού και σίκαλης, προζύμι σιταριού και σίκαλης και νιφάδες βρώμης. Και τα δύο ψωμιά ψήνονται σε τετράγωνα ταψιά και μπορεί κανείς να ζητήσει να του κοπεί όσο επιθυμεί.
Στους φούρνους Βενέτη.