Η γιορτή ελληνικών γεύσεων που οργανώθηκε μετά από πολύμηνη προετοιμασία από το αθηνόραμα, σφραγίστηκε από επιτυχία και ικανοποίησε όσους το επισκέφτηκαν. Αυτό το τριήμερο στην Helexpo, ζήσαμε σε γιορτινό mood ένα πανηγύρι γεύσεων και γαστρονομικών εμπειριών. Δεν σταματήσαμε να δοκιμάζουμε ό,τι έβγαλε το μεράκι και η δουλειά εξαιρετικών παραγωγών και η ανεπανάληπτη ελληνική γη. Γνωστά και άγνωστα τυριά, παραδοσιακά αλλαντικά, μαρμελάδες νέας κοπής, ζυμαρικά που συνδυάζουν την παράδοση με το νεωτερισμό, προχωρημένες ιδέες, όπως η σοκολάτα με φρέσκια τρούφα ή το ελαιόλαδο με σαφράν… Από τον εκτροφέα κουνελιού στην Κρήτη κι εκείνον φασιανού στην Πίνδο, μέχρι τη σερραία κυρία που ήρθε να μας σερβίρει βουβαλίσιο καβουρμά, από τα νιώτικα και τα συριανά τυριά μέχρι τα αρωματισμένα αλάτια, από τα βιολειτουργικά αγουρέλαια μέχρι τα σπάνια μέλια, από το περίφημο καπνιστό χέλι μέχρι τα γκουρμέ σαλιγκάρια, όλα ήταν εκεί, να μας τονίσουν ότι το μέλλον των ποιοτικής ελληνικής παραγωγής διαγράφεται λαμπρό.
Αλλά το Φεστιβάλ είχε και άλλα ενδιαφέροντα. Παρακολουθήσαμε αγαπημένους σεφ να μας δείχνουν βήμα-βήμα τις γιορτινές τους συνταγές και τα μυστικά τους, γνωστά ονόματα από το χώρο της γεύσης να μας ξεναγούν σε ξεχασμένα ή άγνωστα γευστικά μονοπάτια, καθίσαμε στον κομψό χώρο ενός διαφορετικού μεζεδοπωλείου, δοκιμάσαμε μίνι πιατάκια με υπογραφή. Με δυο λόγια, ζήσαμε μια ζεστή, προ-εορταστική ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε ξεσηκωτικές μυρωδιές, εξαιρετικά προϊόντα, επικοινωνήσαμε με τους παραγωγούς, μάθαμε, γνωρίσαμε βαθύτερα την ελληνική παραγωγή.
Κατά γενική εκτίμηση, αυτό το Φεστιβάλ ήταν καλοστημένο, φιλικό και γνήσιο για το κοινό και τους εκθέτες. Τελικά, οι τσάντες με τα "λάφυρα" στα χέρια όλων, ήταν οι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες ότι αυτή η Γιορτή Γεύσης, που απαιτεί μήνες προετοιμασίας, πέτυχε το στόχο της… Το αθηνοραμαumami θα σας παρουσιάσει στο επόμενο διάστημα όλα τα νέα κι ενδιαφέροντα προϊόντα του Φεστιβάλ, όπως και τους άξιους παραγωγούς τους.