Τα μπενιέ έγιναν σάντουιτς, με διάφορα υλικά που ταιριάζουν όμορφα με την αφράτη ζύμη τους. Τα beignet sandwiches φτιάχνονται σε τέσσερις εκδοχές, με γαλοπούλα, κρέμα τυριού, μαρούλι και ντομάτα, με τόνο και κρέμα τόνου, σόγιας, άνηθο και αγγούρι, το πιο προχωρημένο, με προσούτο, κρέμα παρμεζάνας, σχοινόπρασο και ντομάτα και ένα veggie, με κρέμα κόκκινης πιπεριάς και βασιλικού, μανούρι και ρόκα. Όλα παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήρι τους, και, αν κρίνουμε από τα υπόλοιπα είδη αλλά και από το μπενιέ με γαλοπούλα που δοκιμάσαμε, τα υλικά είναι εκλεκτά και σε καλή ποσότητα.
Αλλά επειδή η εποχή μας καλεί για παγωτό, αν περάσετε από εκεί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μια μπάλα σοκολάτα Καραϊβικής με τόνκα ή λευκή σοκολάτα με φραμπουάζ ή το παγωτό ημέρας που είναι πάντα μια έκπληξη (αν πετύχετε καϊμάκι, δοκιμάστε το οπωσδήποτε). Και στο θέμα παγωτό, η καλή πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά. Και μια που μιλάμε για Loukumami, θυμηθήκαμε κι εκείνη τη θεϊκή σοκολάτα-ρόφημα που φτιάχνουν με Varhona, μέλι, βανίλια, κανέλα και απαλά μπαχαρικά, σε κρύα εκδοχή τώρα βέβαια. Πάει με όλα.
Πανεπιστημίου 44, τηλ. 210 3389733 www.loukumami.gr