Follow us

Το φρέσκο σκόρδο έγινε τουρσί

Πριν ωριμάσει και πριν πάρει το σχήμα του το κεφάλι του σκόρδου, τα λεπτά και τρυφερά κοτσανάκια του, συλλέγονται με προσοχή και το αποτέλεσμα είναι ένα gourmet προϊόν.

Το φρέσκο σκόρδο έγινε τουρσί

Ονομάζεται φρέσκο σκόρδο τουρσί και ξεκίνησε την πορεία του στα deli μαγαζιά της Αθήνας, μόλις πριν από λίγες ημέρες. Η οικογένεια Τράμπα, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων στο χωριό Στενό Αρκαδίας, αποφάσισε να αναβιώσει ουσιαστικά αυτή τη συνταγή, καθώς αποτελεί έναν παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του σκόρδου.

Ο τρόπος που ακολουθείται για την παρασκευή του τουρσιού, είναι κληρονομιά της κυρίας Κατερίνας από την μητέρα της. «Για εμάς, αποτελούσε μέρος της καθημερινής μας διατροφής» θα μας πει ο κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, γιός της κυρίας Κατερίνας και συμμέτοχος στην οικογενειακή επιχείρηση Trabart, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. «Όταν επέστρεφαν οι γονείς μου από τις αγροτικές δουλειές, η μητέρα μου έφερνε διάφορα προϊόντα στο σπίτι, ανάλογα και με την εποχή. Με το φρέσκο σκόρδο έφτιαχνε τουρσί, το οποίο όλο το χειμώνα το καταναλώναμε είτε σε ομελέτες, είτε στη μαγειρική, είτε ακόμη και ως συνοδευτικό σε τσίπουρο ή ούζο.» Αυτές ακριβώς οι παιδικές μνήμες, στάθηκαν αρκετές ώστε να εντάξουν στα προϊόντα που καλλιεργούν, παρασκευάζουν και συσκευάζουν και το σκόρδο τουρσί. «Για την οικογένειά μου, αποτελεί αγαπημένη επιλογή, απλώς πλέον αποφασίσαμε αυτό ακριβώς να το μοιραστούμε με τον κόσμο.»

Το προϊόν διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα. Ενδεικτικά: Πανδαισία (Αγία Παρασκευή), Βανίλια – Κανέλλα (Λουίζης Ριανκούρ – Αμπελόκηποι), Delicatessen Λέντζος (Υμηττού 86, Παγκράτι), Agrotica Corner, Λ. Μαραθώνος 41, Γέρακας και στα Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Σαντορίνη, Ακράτα, Κυπαρισσία)

Trabart, Τηλ.: 2710 221745, 6972 021912, www.trabart.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.