Follow us

To τσουρέκι που περίσσεψε!

To τσουρέκι που περίσσεψε!

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην στολίζει το τραπέζι με ένα τσουρεκάκι τις πασχαλινές μέρες. Λίγοι φτιάχνουμε τα δικά μας, πολλοί τα αγοράζουμε έτοιμα και σχεδόν όλοι παίρνουμε ή δίνουμε τσουρεκάκια για δώρο. Την περίπτωση που οι μέρες περνούν και το τσουρέκι μας παραμένει στο ψυγείο τυλιγμένο αφάγωτο ή μισοφαγωμένο στη μεμβράνη του, σας έχουμε μερικές προτάσεις για να το μετατρέψετε σε ένα άλλο γλυκό, που μάλλον απαιτεί παρά απωθεί την ιδιότητα του «μπαγιάτικου». Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή σε αυτήν την ιστορία, είναι η προσθήκη ζάχαρης. Το τσουρέκι είναι γλυκό, επομένως, η ποσότητα της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να αντιμετωπισθεί με φειδώ.
Η πικρή σοκολάτα, ο καφές και το αλκοόλ, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το τσουρέκι, τα φρέσκα φρούτα και η σαντιγί, επίσης. Στην περίπτωση που αποφασίσουμε να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο, η κρέμα πατισιέρ του κάνει, επίσης, καλή παρέα…

Updated: 26/04/22

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/04/14

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.