Δεν υπάρχει σπίτι που να μην στολίζει το τραπέζι με ένα τσουρεκάκι τις πασχαλινές μέρες. Λίγοι φτιάχνουμε τα δικά μας, πολλοί τα αγοράζουμε έτοιμα και σχεδόν όλοι παίρνουμε ή δίνουμε τσουρεκάκια για δώρο. Την περίπτωση που οι μέρες περνούν και το τσουρέκι μας παραμένει στο ψυγείο τυλιγμένο αφάγωτο ή μισοφαγωμένο στη μεμβράνη του, σας έχουμε μερικές προτάσεις για να το μετατρέψετε σε ένα άλλο γλυκό, που μάλλον απαιτεί παρά απωθεί την ιδιότητα του «μπαγιάτικου». Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή σε αυτήν την ιστορία, είναι η προσθήκη ζάχαρης. Το τσουρέκι είναι γλυκό, επομένως, η ποσότητα της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να αντιμετωπισθεί με φειδώ.
Η πικρή σοκολάτα, ο καφές και το αλκοόλ, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το τσουρέκι, τα φρέσκα φρούτα και η σαντιγί, επίσης. Στην περίπτωση που αποφασίσουμε να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο, η κρέμα πατισιέρ του κάνει, επίσης, καλή παρέα…
Updated: 26/04/22
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/04/14