
Ο Jamie Oliver, εκτός από τις τηλεοπτικές του εκπομπές φημίζεται και για τα best seller βιβλία μαγειρικής του, που έχουν έξυπνα concepts, όπως οι συνταγές των 30 και των 15 λεπτών. Γι’ αυτό και μόλις είδα την τελευταία του έκδοση «5 Υλικά - Γρήγορες & εύκολες συνταγές» σκέφτηκα πως και αυτό θα γίνει σίγουρα ανάρπαστο, αφού, κακά τα ψέματα, με τους έντονους ρυθμούς μας συχνά αναζητούμε εύκολες, γρήγορες ιδέες για μαγειρευτό, νόστιμο φαγητό.
Το βιβλίο επικεντρώνεται σε έξυπνους συνδυασμούς πέντε υλικών, που μαζί παράγουν ένα… πεντανόστιμο αποτέλεσμα, χωρίς δυσκολία στην παρασκευή. Οι περισσότερες συνταγές ετοιμάζονται σε 30 λεπτά ή και λιγότερο, με γρήγορη προετοιμασία μόνο 10 λεπτών. Σκοπός του σεφ είναι όλοι να απολαμβάνουν τη μαγειρική, γνώστες και μη, και να μπορούν να ετοιμάσουν αξιοπρεπή πιάτα με 5 υλικά, όποια κι αν είναι η περίσταση.

Το όπως πάντα καλαίσθητο βιβλίο, καλύπτει τα πάντα: από το μαγείρεμα του κρέατος και τα δυναμωτικά λαχανικά, στις σαλάτες, τα πιάτα με ψάρι, με ζυμαρικά, ρύζι ή νουντλς και, βέβαια, τα επιδόρπια. Για κάθε συνταγή υπάρχουν φωτογραφίες των 5 υλικών που χρησιμοποιούνται κάθε φορά, πολύ απλές οδηγίες εκτέλεσης και μια ολοσέλιδη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, με απλό styling, που σε προκαλεί όμως να το φας.
Ακόμη, υπάρχει πίνακας με τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες κάθε πιάτου.
Εκδόσεις Ψυχογιός, σελ. 320, τιμή: 14,40.