Όταν το φθινόπωρο δηλώνει, επιτέλους, “παρών” -όχι με τίποτα σοβαρά κρύα και καταιγίδες, αλλά όπως και να 'χει, μια ζακετούλα να τη χρειαζόμαστε- μια φασολάδα, ένα πιο σύνθετο φαγάκι, από αυτά που λέμε “άσε να πέσει λίγο κρύο” για να τα φτιάξουμε, παίρνουν δικαιωματικά τη σειρά τους στην ατζέντα.
Αν και ακόμα έχουμε λίγο χρόνο μέχρι να φθάσουν τα “νικολοβάρβαρα”, που σημαίνουν τις αλλεπάλληλες γιορτές με τα ανάλογα τραπεζώματα, ήδη μαζευόμαστε στα σπίτια και κάτι το σπέσιαλ, το πιο φροντισμένο, το πιο πιασάρικο και χορταστικό, το καλοδεχόμαστε. Η πρότασή μας αυτήν τη φορά, παίζει με τα όσπρια, σε ελληνικές, ισπανικές και κρεόλ συνταγές, που έχουν διαφορετικό επίπεδο χρόνου ετοιμασίας και πλήθους υλικών. Είναι, όμως, όλες εύκολες στην ετοιμασία τους, βαθιά χορταστικές και νόστιμες.
Updated: 20/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/11/18