
Όταν ένας φίλος μας μίλησε για έναν γεωργιανό φούρνο στους Αμπελόκηπους (Λουίζης Ριανκούρ 21), με την πρώτη ευκαιρία περάσαμε να τον δούμε. Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί, που στα λίγα τετραγωνικά του ζυμώνει καθημερινά ζυμάρι για ψωμί και πίτες με διάφορες γεμίσεις και τα ψήνει σε έναν παραδοσιακό φούρνο, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του καταστήματος, ορατό από τους πελάτες.

Το ψωμί, σε μεγάλο ή μικρότερο μέγεθος θυμίζει αρκετά το ζυμάρι της ιταλικής πίτσας. Όσο για τις πίτες, φτιάχνονται κι αυτές από το ίδιο ζυμάρι, θυμίζουν τα ρώσικα πιροσκί και έχουν και παρόμοιες γεμίσεις, με τυρί, με πατάτα, με λουκάνικο, κ.ά. Λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά: πριν μας δώσουν τη ζεστή τυρόπιτα την άλειψαν εξωτερικά με βούτυρο!