Follow us

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde αποδεικνύεται το προσόν της μαγειρικής με ένα πολύτιμο ελληνικό διατροφικό προϊόν.

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Η νέα γενιά μαγείρων που φοιτά στον καταξιωμένο εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να γνωρίσει στην πράξη την ποιότητα και τη γεύση του ελληνικού ψαριού εκτροφής, που χορηγεί τα τελευταία 2 χρόνια στη Σχολή η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Στόχος της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η σωστή ενημέρωση της νέας γενιάς μαγείρων για τα μοναδικά προσόντα των ελληνικών ψαριών εκτροφής που μεγαλώνουν με αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα στις μονάδες των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ.

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde, αποδείχθηκε η αξία της μαγειρικής με ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν, που φτάνει στα χέρια του μάγειρα σε μόλις 24 ώρες από την αλίευσή του και είναι διαθέσιμο 365 ημέρες τον χρόνο σε χαμηλή τιμή, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες διαχείρισης με ζηλευτό αποτέλεσμα. Το ελληνικό ψάρι υδατοκαλλιέργειας ενθουσίασε εκπαιδευτές και σπουδαστές με την ποιότητά του, που οφείλεται στο γεγονός ότι εκτρέφεται σε σωστές συνθήκες και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχει ίδια ή και μεγαλύτερη διατροφική αξία από το "άγριο”-περισσότερα Ω3 λιπαρά-, ενώ, κατά την εκτίμηση ειδικών, στη γεύση πολύ δύσκολα θα το ξεχώριζες από τον ελεύθερο αδερφό του: τα δυνατά ρεύματα και τα μεγάλα βάθη των ελληνικών θαλασσών συντελούν στο να συναγωνίζεται σε νοστιμιά το ελεύθερο και αυτό κάνει τα ελληνικά ψάρια εκτροφής περιζήτητα στο εξωτερικό. Ας πάρουμε μια ιδέα από τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια της Fish from Greece Cooking Academy που παραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα:

"Το ελληνικό ψάρι εκτροφής στις κουζίνες του κόσμου", ήταν το 5ο κατά σειρά σεμινάριο του πραγματοποιήθηκε στις 19/12 από την Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Με τη συμμετοχή των σπουδαστών δημιουργήθηκαν τέσσερις συνταγές με επιρροές από τέσσερα διαφορετικά μέρη του κόσμου και παράλληλα παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές και τα χαρακτηριστικά αρώματα του κάθε τόπου επιρροής:

  • Σούπα miso με κρανιό ελληνικής εκτροφής – από την Ιαπωνία
  • Ρολάκια από iceberg με κρανιό ελληνικής εκτροφής σε γλυκόξινη σάλτσα – από την Ινδονησία
  • Φαγκρί βραχύπτερο ελληνικής εκτροφής στον φούρνο με σάλτσα στρειδιών και μαύρων φασολιών – από την Κίνα
  • Fajitas με λαβράκι ελληνικής εκτροφής, λαχανικά και πικάντική σάλτσα – από το Μεξικό

Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2022 4 σεμινάρια μαγειρικής με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον food blogger Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso) και τον μάγειρα/food blogger Γιάννη Μπουροδήμο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από την Fish from Greece Cooking Academy στη LE MONDE θα συνεχιστούν και μέσα στο 2023, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, πάντα με σκοπό να αναδειχθεί η ποιότητα, η φρεσκάδα, η γεύση και η ευελιξία των ψαριών ελληνικής εκτροφής.

Πληροφορίες για τα προηγούμενα σεμινάρια:
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/le-monde-ekpaideuontas-th-nea-genia-mageirwn/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/to-4o-cooking-academy-mas-taksideyei-sthn-asia/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/seminario-mageirikhs-psariwn-me-ton-dhmhtrh-papazumourh/

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…