Follow us

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde αποδεικνύεται το προσόν της μαγειρικής με ένα πολύτιμο ελληνικό διατροφικό προϊόν.

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Η νέα γενιά μαγείρων που φοιτά στον καταξιωμένο εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να γνωρίσει στην πράξη την ποιότητα και τη γεύση του ελληνικού ψαριού εκτροφής, που χορηγεί τα τελευταία 2 χρόνια στη Σχολή η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Στόχος της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η σωστή ενημέρωση της νέας γενιάς μαγείρων για τα μοναδικά προσόντα των ελληνικών ψαριών εκτροφής που μεγαλώνουν με αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα στις μονάδες των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ.

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde, αποδείχθηκε η αξία της μαγειρικής με ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν, που φτάνει στα χέρια του μάγειρα σε μόλις 24 ώρες από την αλίευσή του και είναι διαθέσιμο 365 ημέρες τον χρόνο σε χαμηλή τιμή, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες διαχείρισης με ζηλευτό αποτέλεσμα. Το ελληνικό ψάρι υδατοκαλλιέργειας ενθουσίασε εκπαιδευτές και σπουδαστές με την ποιότητά του, που οφείλεται στο γεγονός ότι εκτρέφεται σε σωστές συνθήκες και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχει ίδια ή και μεγαλύτερη διατροφική αξία από το "άγριο”-περισσότερα Ω3 λιπαρά-, ενώ, κατά την εκτίμηση ειδικών, στη γεύση πολύ δύσκολα θα το ξεχώριζες από τον ελεύθερο αδερφό του: τα δυνατά ρεύματα και τα μεγάλα βάθη των ελληνικών θαλασσών συντελούν στο να συναγωνίζεται σε νοστιμιά το ελεύθερο και αυτό κάνει τα ελληνικά ψάρια εκτροφής περιζήτητα στο εξωτερικό. Ας πάρουμε μια ιδέα από τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια της Fish from Greece Cooking Academy που παραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα:

"Το ελληνικό ψάρι εκτροφής στις κουζίνες του κόσμου", ήταν το 5ο κατά σειρά σεμινάριο του πραγματοποιήθηκε στις 19/12 από την Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Με τη συμμετοχή των σπουδαστών δημιουργήθηκαν τέσσερις συνταγές με επιρροές από τέσσερα διαφορετικά μέρη του κόσμου και παράλληλα παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές και τα χαρακτηριστικά αρώματα του κάθε τόπου επιρροής:

  • Σούπα miso με κρανιό ελληνικής εκτροφής – από την Ιαπωνία
  • Ρολάκια από iceberg με κρανιό ελληνικής εκτροφής σε γλυκόξινη σάλτσα – από την Ινδονησία
  • Φαγκρί βραχύπτερο ελληνικής εκτροφής στον φούρνο με σάλτσα στρειδιών και μαύρων φασολιών – από την Κίνα
  • Fajitas με λαβράκι ελληνικής εκτροφής, λαχανικά και πικάντική σάλτσα – από το Μεξικό

Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2022 4 σεμινάρια μαγειρικής με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον food blogger Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso) και τον μάγειρα/food blogger Γιάννη Μπουροδήμο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από την Fish from Greece Cooking Academy στη LE MONDE θα συνεχιστούν και μέσα στο 2023, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, πάντα με σκοπό να αναδειχθεί η ποιότητα, η φρεσκάδα, η γεύση και η ευελιξία των ψαριών ελληνικής εκτροφής.

Πληροφορίες για τα προηγούμενα σεμινάρια:
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/le-monde-ekpaideuontas-th-nea-genia-mageirwn/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/to-4o-cooking-academy-mas-taksideyei-sthn-asia/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/seminario-mageirikhs-psariwn-me-ton-dhmhtrh-papazumourh/

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.