Follow us

3+1 κέικ για τα φθινοπωρινά μας απογεύματα

Τα κέικ έχουν εποχές... Το προχωρημένο φθινόπωρο και ο χειμώνας αγαπούν τις πλούσιες spicy γεύσεις, το μήλο, το πορτοκάλι, τη σοκολάτα, το μέλι και την ιδιαίτερη γεύση της καστανής ή μαύρης ζάχαρης, που δένει με όλα αυτά.

3+1 κέικ για τα φθινοπωρινά μας απογεύματα

Το πρώτο γλυκό που μάθαμε να φτιάχνουμε παραμένει σταθερή αξία, συντροφεύοντας απλά ή πιο παιχνιδιάρικα από τον πρωινό έως τον απογευματινό μας καφέ ή το τσάι, ενώ χρησιμεύει και σαν εύκολο αντίδοτο σε ξαφνικές περιπτώσεις υπογλυκαιμίας... Γίνεται εύκολα, κοστίζει ελάχιστα και είναι μια ιδέα για ένα ευπρόσδεκτο, φιλικό δώρο. Από την εποχή του λευκού, μαύρου ή μαρμπρέ κλασικού κέικ έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι και μαζί έχουν έρθει πολλές ευφάνταστες συνταγές, κυρίως από τις αγγλοσαξονικές χώρες, που λατρεύουν το είδος, με τελευταία μανία τα cupcakes.

Τι να προσέξουμε για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις;

-Να είναι όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου, να κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, να χρησιμοποιούμε μπαχαρικά φρέσκα και καλής ποιότητας, ώστε να διατηρούν το άρωμά τους και κατά το ψήσιμο.
-Ως γνωστόν -και αυτό ισχύει για όλα τα γλυκά- να τηρούμε ευλαβικά τις αναλογίες, αν και μπορούμε να μειώσουμε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.
-Δοκιμάζουμε πάντα αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού (που πρέπει να βγει καθαρή), γιατί η θερμοκρασία μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, έστω και λίγο.
-Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα του και, αν πρόκειται να το γκλασάρουμε, περιμένουμε να κρυώσει εντελώς.

Και τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε κάποια από τις ιδιαίτερες συνταγές για κέικ που θα βρείτε παρακάτω για να συντροφεύσουμε γλυκά τα φθινοπωρινά μας απογεύματα.

Επίσης...

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκό

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.