Follow us

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

σοκολάτα, τρουφάκια

Αν πιστεύεις ότι η σοκολάτα είναι το πιο τέλειο πράγμα στον κόσμο, αυτές οι τρουφες θα το επιβεβαιώσουν με την πρώτη μπουκιά. Απλές, γεμάτες έντονη γεύση και τέλειες για κάθε περίσταση, αυτές οι σοκολατένιες τρουφές είναι το γλυκό που πάντα ήθελες να έχεις στο ψυγείο σου για να τις απολαμβάνεις όποτε το χρειάζεσαι.

Σοκολατένιες τρουφες με μόνο δύο υλικά

Υλικά:

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο ή περισσότερο)

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)

Εκτέλεση:

  1. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

  2. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις γίνει, ρίξε την πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα.

  3. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο.

  4. Άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτό για να πλάσεις τις τρουφές.

  5. Πλάσε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια σου και κυλίσε τις σε κακάο, τριμμένο φουντούκι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και σε τρούφα σοκολάτας για extra γεύση.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.