
Μαστιχάτα Φημισμένο το Lido για το γλυκό και λαμπερό τσουρέκι του -μυρίζει μαχλέπι και πορτοκάλι (Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι). Στην ίδια φιλοσοφία και οι Αφοί Ασημακόπουλοι στα Εξάρχεια (Χ. Τρικούπη 82), ενώ στο Sweet Alchemy (Ηροδότου 24) ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει νοστιμότατο τσουρέκι, αλλά με τσουχτερή τιμή (€ 26 το κιλό). Πολίτικα Κορυφαίο θεωρώ το τσουρέκι του Gulluoglu: άγλυκο, μυρωδάτο, φτάνει καθημερινά από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς (Νίκης 10, Σύνταγμα). Πολύ καλό κι εκείνο του Divan, με ζύμη συμπαγή, αλλά νωπή και μυρωδιές από μαστίχα και μαχλέπι που σε τρελαίνουν (Ναϊάδων 51-53, Παλ. Φάληρο). Γεμιστά Αν και δεν είναι του γούστου μου (το τσουρέκι το θέλω παραδοσιακό), έχουν πολλούς θερμούς υποστηρικτές. Μάστορας στο είδος ο Τερκενλής (Πλατεία Συντάγματος), τα γεμίζει με σοκολάτα και βατόμουρα, ενώ πολύ νόστιμο τσουρέκι με σοκολάτα βρήκαμε και στον Σοφούλη (Ζέππου 9, Γλυφάδα).