
Στο εργαστήρι της Σταυρούλας Παρίση στη Δάφνη, που λειτουργεί από το 1967, φτιάχνουν καθημερινά το παγωτό που θα καταναλωθεί μέχρι το βράδυ. Η Σταυρούλα έμαθε την τέχνη από τους γονείς της που πρωτοάνοιξαν το εργαστήρι και μέχρι σήμερα ακολουθεί τη συνταγή τους για αγνό παγωτό με αυθεντικά υλικά, χωρίς υποκατάστατα και χημικά. Μια δοκιμή μας έπεισε πως πρόκειται πραγματικά για σπιτικό παγωτό και εκεί κρύβεται και όλη του η νοστιμιά. Το παγωτό φράουλα για παράδειγμα, το οποίο είναι εντυπωσιακά αυθεντικό, γίνεται μόνο από φρέσκες φράουλες και ζάχαρη. Στόμα με στόμα διαδίδεται η δουλειά αυτού του εργαστηρίου, καθώς η ιδιοκτήτρια δεν έχει κάνει τίποτα για να το προωθήσει, ούτε διαφήμιση, ούτε καν μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί. Ωστόσο, κόσμος μπαινόβγαινε διαρκώς στο μαγαζί όση ώρα βρισκόμαστε εκεί και μάλιστα φάνηκε να είναι τακτικοί πελάτες, που γνωρίζονταν προσωπικά με την ιδιοκτήτρια. Εξάλλου η παραγωγή της, όπως είπαμε, είναι μικρή και είναι τόση όση χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες μιας μέρας. Εδώ δε θα βρείτε πολύπλοκες γεύσεις αλλά τις κλασικές: βανίλια, κακάο, φιστίκι, φράουλα, παρφέ και καϊμάκι . Σε κυπελάκι (2 ευρώ), χωνάκι (1,40 ευρώ) και συσκευασίες του κιλού (10 ευρώ το κιλό). Το εργαστήρι είναι ανοιχτό καθημερινά από 1μ.μ. μέχρι 10μ.μ. ως τέλη Σεπτεμβρίου. Έπειτα, θα πρέπει να περιμένετε ως το Μάρτη για να ξανανοίξει...
Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη.