Follow us

Στη Δάφνη για παγωτό (προλαβαίνετε ακόμα)

Μας το πρότεινε κάποιος από τους αναγνώστες μας ως: «το πιο αγνό και νόστιμο παγωτό» κι εμείς σπεύσαμε να το βρούμε και να το δοκιμάσουμε.

Στη Δάφνη για παγωτό (προλαβαίνετε ακόμα)

Στο εργαστήρι της Σταυρούλας Παρίση στη Δάφνη, που λειτουργεί από το 1967, φτιάχνουν καθημερινά το παγωτό που θα καταναλωθεί μέχρι το βράδυ. Η Σταυρούλα έμαθε την τέχνη από τους γονείς της που πρωτοάνοιξαν το εργαστήρι και μέχρι σήμερα ακολουθεί τη συνταγή τους για αγνό παγωτό με αυθεντικά υλικά, χωρίς υποκατάστατα και χημικά. Μια δοκιμή μας έπεισε πως πρόκειται πραγματικά για σπιτικό παγωτό και εκεί κρύβεται και όλη του η νοστιμιά. Το παγωτό φράουλα για παράδειγμα, το οποίο είναι εντυπωσιακά αυθεντικό, γίνεται μόνο από φρέσκες φράουλες και ζάχαρη. Στόμα με στόμα διαδίδεται η δουλειά αυτού του εργαστηρίου, καθώς η ιδιοκτήτρια δεν έχει κάνει τίποτα για να το προωθήσει, ούτε διαφήμιση, ούτε καν μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί. Ωστόσο, κόσμος μπαινόβγαινε διαρκώς στο μαγαζί όση ώρα βρισκόμαστε εκεί και μάλιστα φάνηκε να είναι τακτικοί πελάτες, που γνωρίζονταν προσωπικά με την ιδιοκτήτρια. Εξάλλου η παραγωγή της, όπως είπαμε, είναι μικρή και είναι τόση όση χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες μιας μέρας. Εδώ δε θα βρείτε πολύπλοκες γεύσεις αλλά τις κλασικές: βανίλια, κακάο, φιστίκι, φράουλα, παρφέ και καϊμάκι . Σε κυπελάκι (2 ευρώ), χωνάκι (1,40 ευρώ) και συσκευασίες του κιλού (10 ευρώ το κιλό). Το εργαστήρι είναι ανοιχτό καθημερινά από 1μ.μ. μέχρι 10μ.μ. ως τέλη Σεπτεμβρίου. Έπειτα, θα πρέπει να περιμένετε ως το Μάρτη για να ξανανοίξει...
Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.