
Για να το κάνουμε πιο κατανοητό: θεωρώντας τον καφέ ως ένα αρτιζανάλ τρόφιμο, εντάσσονται στη διαδικασία παραγωγής του βελτιώσεις σε όλα τα στάδια, από το φυτό του καφέ, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την επεξεργασία έως την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των καλλιεργητών καφέ, εμπόρων και roasters. Φτάνουμε, έτσι, στη φάση του καβουρδίσματος, που απαιτεί βαθιά γνώση της διαδικασίας για να φτάσει στο στόχο της, την απελευθέρωση των αρωμάτων και τη δημιουργία μιας μοναδικής γευστικής εμπειρίας.
Ο καφές στο Hand Made
Μία τέτοια εμπειρία καφέ έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει στο Hand Made, που βρίσκεται στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 33. Χαρακτηριστικά, δήλωσε στο αθηνόραμα umami ο ιδιοκτήτης του Hand Made, Κωνσταντίνος Αλεξίου: «Έχουμε φτιάξει το δικό μας blend με ένα ελαφρύτερο “light roasting profile” για ένα πιο στρογγυλό αποτέλεσμα, με βαθιά αρώματα, καθώς και τον δικό μας Decaf. Όλοι οι καφέδες μας έχουν ταυτότητα Μοναδικής Γεωγραφικής Προέλευσης από τις φάρμες που προέρχονται και το καβούρδισμά τους μετράει δυο εβδομάδες.»
Το ιδιαίτερο Street-Level Blend
Το Street-Level Blend προέρχεται από 4 φάρμες διαφορετικών περιοχών, με ταυτότητα Μοναδικής Γεωγραφικής Προέλευσης. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται το 10% των καλύτερων κόκκων καφέ από την κάθε φάρμα, που καβουρδίζονται σε μικρές ποσότητες κάθε εβδομάδα, με ένα ελαφρύτερο light roast profile, αναδεικνύοντας, έτσι, τα βαθιά και ξεχωριστά τους αρώματα, ένα γεμάτο σώμα, μια διακριτική γλυκάδα και μια ευχάριστη επίγευση πικρής σοκολάτας και ξηρών καρπών...
Decaf Label

O Decaf μας προέρχεται από τρεις φάρμες διαφορετικών περιοχών, με ταυτότητα προέλευσης. Επεξεργάζεται με ειδική μέθοδο, που ονομάζεται “Swiss Water” για να αποβάλει την καφεΐνη ενώ ταυτόχρονα ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τα βαθιά και ξεχωριστά του αρώματα. Ο decaf αυτός έχει γεμάτο σώμα, διακριτική γλυκάδα και ευχάριστη χαμηλή οξύτητα, με επίγευση από γήινες νότες.
Hand Made, Σκουφά 33, Κολωνάκι, Τηλ.: 210 3600011