Follow us

Περίσσεψε τσουρέκι ή πανετόνε; Φτιάξτε ένα budino!

Συμβαίνει αυτές τις μέρες να αφήνουμε βασιλόπιτες-τσουρέκια που περίσσεψαν, να ξεραίνονται, με βέβαιο τέλος το τάϊσμα των πουλιών (στην καλύτερη περίπτωση).

Περίσσεψε τσουρέκι ή πανετόνε; Φτιάξτε ένα budino!

Το ίδιο συμβαίνει με τα ιταλικά πανετόνε, που μοιάζουν αρκετά στην υφή και στη γεύση με τσουρέκι. Μια συνταγή, όχι μόνο για να μην πάει χαμένο το πανετόνε ή η βασιλόπιτα-τσουρέκι αλλά και για ένα πραγματικά νόστιμο, σπιτικό, μαμαδίστικο γλυκό. Γίνετα πανεύκολα, απλά με γάλα και αβγά. Αξίζει να αγοράσετε ένα πανετόνε μόνο για να το φτιάξετε… Τη συνταγή μας την έδωσε ο Έκτορας Μποτρίνι.

Budino από Panettone

Υλικά
• Πανετόνε όσο χρειάζεται
• 150 γρ. ζάχαρη
• 4 αβγά
• 2 κρόκους αβγών
• ½ λίτρο γάλα πλήρες
• ξύσμα από ½ λεμόνι
• 1 σφηνάκι Grand Marnier
• Λίγο βούτυρο για το ταψί ή τα φορμάκια

Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κρούστα από το πανετόνε και το κόβουμε σε κυβάκια. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το πανετόνε μέχρι να γεμίσει. Ξεχωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι ή το σύρμα τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το grand marnier. Ζεσταίνουμε το γάλα, ώστε να είναι χλιαρό και το ρίχνουμε τμηματικά στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε όλα μαζί, περνάμε από σίτα και σιγά σιγά αυτό το χλιαρό μείγμα το ρίχνουμε πάνω στο πανετόνε ώστε να το απορροφάει σταδιακά και να φουσκώσει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού έχει σταθεί και φουσκώσει, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μπεν μαρί ) μέσα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους) στους 170 - 180° για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αν είναι στο ταψί, κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, αλλιώς ξεφορμάρουμε. Τρώγεται καλύτερα χλιαρό, όχι παγωμένο. Σερβίρουμε καραμελώνοντας από πάνω με λίγη μαύρη ζάχαρη και συνοδεύουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
σημ. μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, μουλιασμένες για μια ώρα τουλάχιστον στο ίδιο λικέρ. Η ίδια συνταγή γίνεται και με τσουρέκι

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/01/16
Updated: 14/01/21

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.