Follow us

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Γλυκά που εναλλάσσονται και δημιουργούν μία σύνθεση μοναδικής γευστικής εμπειρίας δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος, ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής και με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου...

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Την ονομάζει Preludio, όπως ακριβώς το μικρό αυτόνομο μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Η παρουσίασή του θα γίνει στο M Shop Café (νέο κτίριο), την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 17:00 με ελεύθερη είσοδο. Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο θα απολαύσουν ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, και φυσικά, θα δοκιμάσουν πρώτοι το Preludio. Στη συνέχεια, οι φίλοι των γλυκών απολαύσεων θα παρακολουθήσουν τον Στέλιο Παρλιάρο και την δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκισμάτων, όπως η «Πάβλοβα», η τούρτα «Όπερα» -και όχι μόνο. Όσοι λάτρεις των γεύσεων έχουν απορίες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους δύο δημοφιλείς ομιλητές της βραδιάς.

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Η παρουσίαση της νέας δημιουργίας του Στέλιου Παρλιάρου εντάσσεται στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος Valentine goes Megaron (13 και 14/2). Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η συναυλία «Love Stories» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει, υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, διάσημες μελωδίες από κλασικές ταινίες με θέμα τον έρωτα. Την πρώτη μέρα του Valentine goes Megaron (13/2), στο επίκεντρο θα βρεθεί ο πιο φλογερός λατινοαμερικάνικος χορός, το τάνγκο, σε ένα ολοήμερο αφιέρωμα με δωρεάν μαθήματα, ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές προβολές, χάπενινγκ και χορευτικά σόου.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Τηλ. 210 72 82 333 www.megaron.gr

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.