Follow us

Φτιάχνουμε κουραμπιέδες!

Οι μοσχομυριστοί κουραμπιέδες είναι ένα σχετικά εύκολο και γρήγορο γλύκισμα, που θα τιμήσουν δεόντως όλοι αυτό το διάστημα.

Φτιάχνουμε κουραμπιέδες!

Τα υλικά παίζουν τον πρώτο ρόλο στην επιτυχία τους. Και στην περίπτωσή μας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό βούτυρο γάλακτος, κατά προτίμηση αιγοπρόβειο ή, αν θέλετε πιο διακριτική μυρωδιά βουτύρου, ένα φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, καλά χτυπημένο. Τα ολόκληρα αμύγδαλα είναι προτιμότερα από τα σπασμένα, ενώ αν τα κρατήσετε με τη φλούδα τους θα έχετε πιο δυνατή γεύση αμύγδαλου. Εφοδιαστείτε με κουπ πατ στρογγυλό ή μισοφέγγαρο, για να διευκολύνετε το κόψιμο της ζύμης. Τα λιλιπούτια κουραμπιεδάκια έχουν το γούστο τους, αλλά θέλουν προσοχή στο ψήσιμο. Καλή επιτυχία!

Υλικά για 40 κομμάτια περίπου
500 γρ. βούτυρο γάλακτος (κατά προτίμηση αιγοπρόβειο)
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
6 κουτ. σούπας αμύγδαλα αναποφλοίωτα, ελαφρά καβουρδισμένα
1 βανιλίνη
3-4 κουτ. σούπας κονιάκ
4-4 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ροδόνερο για το ράντισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 15 λεπτά ή και περισσότερο. Όσο πιο καλά χτυπημένο και αφράτο γίνει το βούτυρο τόσο καλύτεροι θα είναι οι κουραμπιέδες. Ενσωματώνουμε και τη βανίλια, το κονιάκ και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε, στη συνέχεια, το αλεύρι λίγο λίγο, δουλεύοντας το μείγμα με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη, που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα και να πλάθεται εύκολα. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και σχηματίζουμε ροδέλες ή μισοφέγγαρα ή δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Για επιτύχουμε ομοιόμορφα σχήματα, ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ. και σχηματίζουμε διάφορα σχέδια με τα κουπάτ των μπισκότων. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) ή μέχρι να πάρουν ελάχιστο χρώμα –όχι περισσότερο όμως για να μην ξεραθούν. Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με λίγο ροδόνερο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τότε τους πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Σημείωση
Για να σταθεί καλύτερα η άχνη, την ώρα που πλάθουμε τους στρογγυλούς κουραμπιέδες, πιέζουμε με το δάχτυλο στο κέντρο τους σχηματίζοντας μια λακκουβίτσα.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.