Follow us

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Τα γνωρίζουμε αρκετά χρόνια τώρα, αν και δεν τα συναντάμε εύκολα. Ή τουλάχιστον, δεν τα βλέπουμε στη βιτρίνα...

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Η μαγευτική φραουλένια Fraisier, το εμβληματικό γλυκό της Σπονδής, καταφθάνει θωρακισμένο, σαν πύργος που περιμένει τον πορθητή. Σκληρό περίβλημα μαρέγκας, μπισκοτένιο καπελάκι με λίγο κατακόκκινο σορμπέ στο κέντρο, ίσα για να σε προκαλέσει περισσότερο να το παραβιάσεις. Το κουταλάκι, απότομα και αποφασιστικά σπάει τις ασπίδες, αφήνοντας να ξεχυθεί μια απολαυστική σύνθεση κρέμας, σορμπέ raspberry & strawberry, κομματιών φρούτου μαζί με σάλτσα φράουλας, με νύξεις lemongrass. Μαγεία. Απόλυτο δέσιμο με το βελούδινο παγωτό Movenpick με βαθιά φραουλένια γεύση, που το συνόδευε στο πλάι. Στη Σπονδή φτιάχνουν, βέβαια, τα δικά τους παγωτά και σορμπέ. Εκείνο το βράδυ, όμως, τα διάσημα ελβετικά παγωτά απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στο ύψος της υψηλής patisserie...

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Τα γνωρίζουμε αρκετά χρόνια τώρα, αν και δεν τα συναντάμε εύκολα. Ή τουλάχιστον, δεν τα βλέπουμε στη βιτρίνα. Γιατί μας τα προσφέρουν και κάποια καλά εστιατόρια, χωρίς να το διαλαλούν. Μια αλλαγή στην πολιτική της φίρμας, με στόχο ευρύτερη παρουσία στην αγορά, μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε την ανυπέρβλητη υφή και τις τόσο κοντά στα φυσικά τους υλικά, γεύσεις.

Ένα παράδειγμα, αυτό το θεϊκό σορμπέ raspberry & strawberry: τα raspberries τα μαζεύουν με το χέρι ένα-ένα, νωρίς το πρωί, που έχουν το περισσότερο άρωμα και τα παντρεύουν με ζουμερές και γλυκές φράουλες, που μετριάζουν την οξύτητά τους. Η διαδικασία πολτοποίησης είναι μελετημένη ώστε να διατηρεί τα αρώματα των φρούτων, ενώ συγχρόνως δίνει μια βελούδινη υφή στο σορμπέ.

Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις γεύσεις παγωτών και σορμπέ της ελβετικής φίρμας. Η πιο εκλεκτή βανίλια Μαδαγασκάρης, κόκκοι καφέ από το Maracaibo της Βενεζουέλας, επιλεγμένο αγελαδινό γάλα από ελβετικές φάρμες, όλα έχουν ένα στόχο που ακολουθείται ευλαβικά: το αποτέλεσμα να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στη γεύση και το άρωμα του αρχικού φυσικού υλικού. Το δεύτερο χαρακτηριστικό που έχει κάνει διάσημα αυτά τα παγωτά είναι η υφή τους, που αγγίζει την τελειότητα. Απολαυστικά κρεμώδης στα παγωτά, απίστευτα απαλή και βελούδινη στα σορμπέ.

Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά η φίρμα Movenpick ξεκίνησε το 1948 με το πρώτο της εστιατόριο στη Ζυρίχη για να τα πολλαπλασιάσει γρήγορα και να συνεχίσει με ξενοδοχεία, σαν Movenpick Hotels & Resorts. Τα πρώτα παγωτά, τη δεκαετία του 1960, προορίζονταν αποκλειστικά για τα εστιατόρια της εταιρείας.

Στη χώρα μας έρχονται οι περισσότερες γεύσεις -και σίγουρα οι πιο δημοφιλείς, όπως η Vanilla Dream, espresso, Swiss Chocolate, Creme Brulée, Caramelita και το φοβερό mango…

Συσκευασμένα για το σπίτι θα τα βρούμε στα σ/μ Θανοπουλος και ορισμένα ΑΒ, στο Nora's Deli, στην κάβα Χάλαρη.
Τα διαθέτουν και αρκετά εστιατόρια, όπως τα Apollon Divani Palace, Μεγάλη Βρετάνια, Athens Plaza, Margi, Ekali club, Old Classic café, Βριλήσσια, Mandaloun, Χαλάνδρι.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.