Follow us

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Η γνωστή σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut μόλις λάνσαρε μια νέα σοκολάτα με ροζ χρώμα, από τους κόκκινους κόκκους κακάο Ruby cocoa…

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν έναν ακόμη λόγο να χαρούν: κυκλοφόρησε ένα νέο είδος σοκολάτας, η ροζ! Ναι, μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, η κορυφαία σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut λάνσαρε πρόσφατα το τέταρτο είδος σοκολάτας, τη ροζ. Ογδόντα χρόνια μετά τη δημιουργία της λευκής “σοκολάτας” έχουμε τη Ruby κουβερτούρα, από τον ομώνυμο καρπό κακάο. Μέσα από μια μοναδική επεξεργασία, η Barry Callebaut διατηρεί τη γεύση και το χρώμα που υπάρχουν εκ φύσεως στον κόκκο κακάο Ruby. Η γευστική αίσθηση που δίνει είναι του φρουτώδους των berries, ενώ η υφή είναι βελούδινη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι για τη δημιουργία της δεν προστίθενται φρούτα (berries), ούτε φυσικά ή τεχνητά αρώματα και χρώματα.

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Ο καρπός ruby είναι μοναδικός επειδή η φρεσκάδα των μούρων και το χρώμα του είναι φυσικά. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Η διαδικασία για να καταλήξει η Barry Callebaut στη συγκεκριμένη συνταγή πήρε πολλά χρόνια ερευνών.

Ο τέταρτος, λοιπόν, τύπος σοκολάτας προσφέρει μια τελείως καινούργια γευστική εμπειρία, που δεν είναι ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδης, ούτε γλυκιά, αλλά κάτι μεταξύ του φρουτώδους των berries και της ευχάριστης, απαλής υφής.

Η νέα σοκολάτα παρουσιάστηκε σε ένα αποκλειστικό event στη Σανγκάη της Κίνας, στις 5 του Σεπτέμβρη και τώρα οι δημιουργοί της δουλεύουν ακατάπαυστα ώστε να είναι διαθέσιμη σε σοκολατοποιούς και καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, ως το τέταρτο είδος κουβερτούρας.
Εμείς, ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε…

Φωτογραφίες: Barry Callebaut, περισσότερα στο https://www.barry-callebaut.com

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.