Follow us

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Συνταγές για αγαπημένα γλυκά ψυγείου, για κάθε γούστο. Παρουσιασμένα σε ποτήρια και διακοσμημένα με φέτες φρούτων, φύλλα δυόσμου, λυωμένη σοκολάτα και… φαντασία, θα αιφνιδιάσουν ευχάριστα οικογένεια και καλεσμένους και θα ολοκληρώσουν όμορφα ένα καλοκαιρινό δείπνο.

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Γλυκά ψυγείου, χωρίς ψήσιμο -αν εξαιρέσουμε το δέσιμο κάποιας κρέμας ή ένα σιρόπι-, δροσερά και γρήγορα στην ετοιμασία, με βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι ή ένα λευκό φρέσκο τυρί (σαν το ανθότυρο ή το μασκαρπόνε), τα φρούτα της εποχής, ίσως κάποια μυρωδικά και λικέρ για ιδιαίτερη γεύση. Μους, τσίζκεικ, κρέμες με όποιο άρωμα επιθυμούμε, εύκολα μιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα, μικρές τούρτες με μπισκότα, σαντιγί και φρούτα -φρέσκα ή σιγοβρασμένα για λίγα λεπτά με ζάχαρη, έτσι που να μη χάνουν τη ζωντάνια τους.

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Από το μαμαδίστικο "μωσαϊκό” με τα πτι-μπερ και το κακάο, που κανείς δεν αρνείται όσο κι αν μεγαλώσει, μέχρι τα τόσο ‘80s γλυκά με γιαούρτι και ζελέ, περνώντας από τις σπιτικές τούρτες με τα σαβουαγιάρ, είναι αλήθεια ότι κι αυτά τα γλυκά έχουν τις μόδες τους. Έτσι, πέρα από τις διεθνείς και διαχρονικές μους, τα ζελέ, τις θεαματικές σαρλότ, τα τσίζκεικ, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ζούμε στην εποχή των γλυκισμάτων με φρέσκα φρούτα, σε τολμηρούς συχνά συνδυασμούς με μυρωδικά, βότανα, ίσως και μπαχάρια.

Εδώ, σας προτείνουμε μερικές συνταγές για εύκολα γλυκά ψυγείου, για κάθε γούστο. Το σημαντικό σε αυτή την κατηγορία γλυκών, που δεν μπαίνουν στον φούρνο, είναι η απόλυτη φρεσκάδα των υλικών και κυρίως των αβγών, η κατανάλωσή τους μέσα σε δύο το πολύ μέρες, ενώ για την παρασκευή τους προβλέπουμε και τον -συνήθως αρκετό- χρόνο παραμονής του γλυκού στο ψυγείο πριν το σερβίρισμά του.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.