Με φημισμένες πρώτες ύλες από την Ιταλία (τα φουντούκια από το Τορίνο, τα αμύγδαλα από τη Σικελία, τα φιστίκια του Bronte) κι ελληνικά τα φρέσκα φρούτα, γάλα και κρέμα, το «Oggi» (Βουλής 17, 2103246995), η νέα gelateria του Κέντρου, φέρνει στην Αθήνα ένα επώνυμο artigianale ιταλικό παγωτό (επίσημο προμηθευτή του Βατικανού, όπως μας είπαν), παρασκευασμένο από τα χέρια οικογένειας με πολυετή θητεία στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.
Καρπός της αγάπης της Αθηνάς Ντούρα για το παγωτό, που την οδήγησε σε συνεχή ταξίδια στην Ιταλία και σεμινάρια στo περίφημo Gelato Caprigiani University της Bologna, το Oggi παρασκευάζει πάνω από 25 ιταλικές συνταγές gelato, από τις οποίες, μάλιστα, οι 16 είναι vegan.
Από την ευρεία γκάμα με το εμφανές artigianale στοιχείο, δοκιμάσαμε την υπέροχη Crema di Mascarpone, ένα απαλό παγωτό με ευχάριστη γαλατένια επίγευση, την παιχνιδιάρικη Pulcinella από 80% ricotta με άρωμα πορτοκαλιού και κομματάκια σοκολάτας με φυστίκι, το vegan Terza Nota Cacao, βαθιά σοκολατένια γεύση που τονίζεται με πορτοκάλι και ρούμι, το φιστίκι με αληθινή τη γεύση του ξηρού καρπού και νότες καβουρδίσματος, και δροσερά sorbets με βελούδινη υφή και ζωντανή γεύση φρέσκου φρούτου, σαν τον ανανά και το ροδάκινο.
Περιττό να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν χρωστικές ή συντηρητικά, όλα είναι φρέσκα και αγνά και ενώ την επιχείρηση τρέχει η νεότερη γενιά της οικογένειας Ντούρα, τρία παιδιά που μαθήτευσαν στα εργαστήρια της ιταλικής Oggi και εκπαιδεύτηκαν από specialists της εταιρείας.
Το «Oggi», ωστόσο, δεν περιορίζεται στο gelato. Ανοίγει από το πρωί για καλό espresso και cookies, μάφιν, μπάρες, κρουασάν, σουφλέ σοκολάτας και κρέπες με τη δική τους, χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και βέβαια με την εμπειρία της αρτοποιίας πίσω τους. Στα snacks ξεχωρίζουν τα καλοφτιαγμένα panini και σάντουιτς, με ποιοτικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά, ενώ σε λίγο θα εμφανιστούν και πρωτότυπες σαλάτες.
Η έκπληξη, αν βρεθείτε αργά το βράδυ στο Oggi, είναι τα σπέσιαλ sorbets-cocktails τους από φρέσκα φρούτα: sorbet ανανά με ρούμι, φράουλα με βότκα και μέντα, λεμόνι με τεκίλα και πορτοκάλι με Di Sarrono.