Follow us

Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

Eίναι αλήθεια, τελικά, ότι σε μαγαζιά που δεν το περιμένεις μπορεί να ανακαλύψεις τα πιο αυθεντικά πράγματα…

Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

Περνώντας από Σύνταγμα, θα συναντήσεις το «Oggi» (Βουλής 17, 2103246995), τη τζελατερία που μας συστήθηκε πριν λίγους μήνες με τα γνήσια ιταλικά παγωτά της -μια πολύ ωραία άφιξη. Αν όμως περάσεις αυτές τις μέρες (ίσως για να δοκιμάσεις το παγωτό κάστανο), θα βρεις και μελομακάρονα που θα σου θυμίσουν παλιά, καλή σπιτική συνταγή: τριφτά, με μοσχοβολιστό μέλι και όσο πρέπει μελωμένα, που δεν είναι και τόσο συχνή περίπτωση, πλέον.

Πλάι σ’ αυτά θα βρεις και κουραμπιεδάκια με βουτυρένιο άρωμα και δίπλες πολύ καλές επίσης, με σωστό φύλλο και ωραίο μέλωμα. Εννοείται πως φτιάχνουν και πανετόνε, και χριστουγεννιάτικα μπισκότα κι άλλα πολλά γιορτινά, αλλά εμείς στεκόμαστε στα γλυκά της παράδοσης, που με φανάρι τα ψάχνουμε πλέον σε καλές εκδοχές.

Το μυστικό είναι ότι πίσω από το όμορφο café-gelateria της Βουλής υπάρχουν τα εργαστήρια και η εμπειρία του φούρνου «Ντούρα» (Επιδαύρου 87, Χαλάνδρι, 2106853298), ένα όνομα γνωστό και με πιστή πελατεία πολλές δεκαετίες τώρα στο Χαλάνδρι και τις γύρω περιοχές. Η Αθηνά Ντούρα, ψυχή της όλης ιστορίας, θα μας πει πως τα μελομακάρονα φτιάχνονται με την αυθεντική παλιά συνταγή της οικογένειας Ντούρα, χωρίς «εκπτώσεις» στη διαδικασία και τα υλικά, με μυστικά στο ψήσιμο που δίνουν το τριφτό αποτέλεσμα και το ισορροπημένο μέλωμα κατόπιν, και με μέλι που έρχεται από δικό τους παραγωγό στην Κρήτη.

Φυσικά, δεν σταματάς μόνο σε ένα….

«Oggi» Βουλής 17, Αθήνα, 2103246995
«Ντούρας» Επιδαύρου 87, Χαλάνδρι 2106853298, 21 0685 3298

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.