Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου
Η πραλίνα σας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε κλειστό βαζάκι και εκτός από το πρωινό σας μπορεί να συνοδεύσει πολλές γλυκές παρασκευές, όπως επίσης να γίνει γέμιση σε ένα αφράτο τσουρέκι - κρουασάν ή να προστεθεί ως topping σε cheesecake σας.
Υλικά (για περίπου 450 γρ. πραλίνας)
100 γρ. φουντουκιού ανάλατα (ή αλλιώς βούτυρο φουντουκιού για να βγει πιο ομοιογενές το μείγμα σας)
100 γρ. γάλα καρύδας
100 γρ. κουβερτούρας
150 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
10 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μας μαζί με 2 κουταλιές από το γάλα καρύδας. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας και έπειτα το προσθέτουμε αργά στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Στο μείγμα μας προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης (ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε. Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.