Follow us

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Είστε λάτρης της πραλίνας φουντουκιού αλλά σκέφτεστε τις θερμίδες και τα λιπαρά; Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή vegan πραλίνας φουντουκιού με λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη που θα πρωτοστατήσει στην πρωινή σας ρουτίνα.

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Η πραλίνα σας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε κλειστό βαζάκι και εκτός από το πρωινό σας μπορεί να συνοδεύσει πολλές γλυκές παρασκευές, όπως επίσης να γίνει γέμιση σε ένα αφράτο τσουρέκι - κρουασάν ή να προστεθεί ως topping σε cheesecake σας.

Υλικά (για περίπου 450 γρ. πραλίνας)

Η καλύτερη σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. φουντουκιού ανάλατα (ή αλλιώς βούτυρο φουντουκιού για να βγει πιο ομοιογενές το μείγμα σας)
100 γρ. γάλα καρύδας
100 γρ. κουβερτούρας
150 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
10 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μας μαζί με 2 κουταλιές από το γάλα καρύδας. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας και έπειτα το προσθέτουμε αργά στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης (ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε. Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.