Follow us

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το "Notebook: Pastries for Restaurants" περιέχει την πολύτιμη εμπειρία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από τη μέχρι τώρα πορεία του στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής…

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης κατάφερε γρήγορα να καταξιωθεί στον χώρο της ζαχαροπλαστικής κι αυτό δεν απαιτεί μόνο ταλέντο αλλά και πολλή και σοβαρή δουλειά. Αυτή ακριβώς την εμπειρία του θέλησε να μεταφέρει σε μια σειρά βιβλίων με τον εύγλωττο τίτλο Notebook, όπου συγκεντρώνει το μέχρι τώρα πολύτιμο υλικό που κατέγραψε από τις κουζίνες των διάσημων εστιατορίων στα οποία δούλεψε: δοκιμές, τεχνικές, δημιουργίες, στησίματα και πολύτιμες παρατηρήσεις που κρατήθηκαν σε σημειώσεις, έρχονται τώρα να αποτελέσουν πολύτιμη βοήθεια στους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής.

Στο πρώτο "Notebook: Pastries for Restaurants" περιλαμβάνονται 38 συνταγές και 216 «υποσυνταγές» με σαφήνεια και λεπτομέρειες σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης, που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό - μια δουλειά που χρειάστηκε ένα χρόνο προετοιμασίας.

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το βιβλίο αυτό έγινε για να δώσει έμπνευση στους συναδέλφους μου ζαχαροπλάστες, αφού οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το επάγγελμά μας τέχνη. Από την αρχική ιδέα μέχρι την εκτέλεσή της, στόχος μου ήταν να μοιραστώ τις εμπειρίες και την δική μου οπτική προσέγγιση, να εμπνεύσω, να κινητοποιήσω. Να δημιουργήσω μια διάδραση…» είπε ο ίδιος στην παρουσίαση του βιβλίου.

Να σημειώσουμε, ότι ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ένας από τους δημιουργούς του εξαιρετικού ζαχαροπλαστείου Ourse στη Γλυφάδα, σύμβουλος και δημιουργός επιδορπίων σε εστιατόρια, ενώ παραδίδει σεμινάρια πάνω στη ζαχαροπλαστική τέχνη του εστιατορίου.

Η πολυτελής έκδοση διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του website https://www.spyrospediaditakis.com/ και στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από το βιβλιοπωλείο Librairie Gourmande στη Γαλλία καθώς και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Books for Chefs. Θα υπάρχει επίσης διαθέσιμο προς πώληση στο ζαχαροπλαστείο Ourse (Μυστρά 39, Γλυφάδα).

Επίσης...

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκό

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.