Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι αυτές οι τρεις μπάρες με βρώμη, των οποίων τις συνταγές θα βρεις παρακάτω.
Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα
Υλικά
Για τη βάση:
- 10 χουρμάδες
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Για την πρώτη στρώση:
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 1/2 κούπα σιρόπι αγάυης
- Για τη δεύτερη στρώση:
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε τους χουρμάδες, τη βρώμη, το λάδι καρύδας και τη βανίλια. Βάλε το μείγμα σε μία φόρμα.
- Ανακάτεψε το σιρόπι αγαύης και το φυστικοβούτυρο.
- Άπλωσε πάνω στη βάση την πρώτη αυτή στρώση.
- Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα και πρόσθεσε το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης. Άπλωσε πάνω από το φυστικοβούτυρο.
- Άφησε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομμάτια.
Μπάρες με Μπανάνα και Ξηρούς Καρπούς
Υλικά
- 1½ μπανάνα ώριμη, σε ροδέλες
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες
- 1 κ.σ. κανέλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι περίπου 20x20 εκ.
- Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κανέλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα και το μέλι (για βίγκαν αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε το μέλι με 3 κ.σ. σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού).
- Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μούλτι και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το μεταφέρουμε στο ταψάκι, βρέχουμε την παλάμη μας και το ισιώνουμε στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 25'.
- Μόλις κρυώσει το μίγμα, το κόβουμε με βρεγμένο μαχαίρι σε μπάρες (βγαίνουν περίπου 8).
Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι
Υλικά
- 400 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. μίγμα ξηρών καρπών
- 150 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χοντροκόβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά και τη βρώμη, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι περίπου 18x18 εκ.
- Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και την περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε το μίγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο να στερεοποιηθεί και στη συνέχεια το κόβουμε με μυτερό μαχαίρι σε μπάρες.