Follow us

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Δοκίμασε τις 3 γρήγορες συνταγές για αυτά τα εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρια: τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Σοκολατένιο Τιραμισού

Υλικά

Για τη σοκολατένια βάση

  • 300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml δυνατό εσπρέσο
  • 16 σαβαγιάρ

Για την κρέμα τιραμισού

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λικέρ καφέ
  • 100 γρ. κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τον καφέ και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση. Ρίξτε το μείγμα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  2. Σπάστε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και μοιράστε τα σε 8 ποτήρια. Ρίξτε επάνω από τα σαβαγιάρ το μείγμα της κουβερτούρας και αφήστε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να πήξει η κρέμα.
  3. Χτυπήστε το μασκαρπόνε στο μίξερ μαζί με το λικέρ καφέ και μετά ενώστε το με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  4. Με ένα κορνέ απλώστε το μείγμα επάνω από την κρέμα σοκολάτας με τα σαβαγιάρ, πασπαλίστε την επιφάνεια με το κακάο και σερβίρετε.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Υλικά

  • 1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 400 ml κρύο γάλα
  • 9 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε το αμύγδαλο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ για 5' το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα, μέχρι να φουσκώσει.
  3. Στραγγίζουμε το βύσσινο από το ζουμί της κονσέρβας, το οποίο θα κρατήσουμε.
  4. Περνάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ από το ζουμάκι του βύσσινου.
  5. Μοιράζουμε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε ποτήρι, σπάμε πάνω της σαβαγιάρ και προσθέτουμε μερικά βύσσινα.
  6. Τελειώνουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και βύσσινα, ενώ πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αμύγδαλο φιλέ και τριμμένη κουβερτούρα.

Σοκολατένια Τούρτα στο Ποτήρι

Υλικά

Για τη μους σοκολάτας

  • 450 γρ. κουβερτούρα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

Για το σοκολατένιο κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 ml δυνατό καφέ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα και 100 γρ. κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για τη μους σοκολάτας: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Βάλτε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το μέλι και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί το μείγμα. Ρίξτε το στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
  2. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων, βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να αφρατέψει.
  3. Για το σοκολατένιο κέικ: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 30x40 εκ., στο οποίο θα έχετε στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και κόψτε με τη βοήθεια κουπ πατ δίσκους στη διάμετρο των ποτηριών στα οποία θα σερβίρετε την τούρτα.
  6. Βάλτε στα ποτήρια εναλλάξ δίσκους από το σοκολατένιο κέικ και μους σοκολάτας και γαρνίρετε με φλοίδες λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας.

* 3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Επίσης...

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.