Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου, είναι μια γιορτή για το αγαπημένο γλύκισμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Τα μπισκότα, με την ποικιλία τους και τη γεύση τους, αποτελούν μια αγαπημένη λιχουδιά για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι το απογευματινό σνακ ή και ως συνοδευτικό του καφέ. Ακολουθούν μερικές συνταγές με μπισκότα, που θα κάνουν τη γιορτή ακόμα πιο γλυκιά και απολαυστική.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 250 γρ λευκή σοκολάτα σε κοµµατάκια
  • 1-1,5 φλιτζάνι αποξηραµένα βατόµουρα (αν θέλετε τα ψιλοκόβετε)

Εκτέλεση

  1. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 175 βαθµούς.
  2. Χτυπάµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο µπολ µε ηλεκτρικό µίξερ σε µέτρια ταχύτητα.
  3. Προσθέτουµε το αλεύρι στο µίγµα και ανακατεύουµε καλά.
  4. Ρίχνουµε µέσα τη σοκολάτα και τα βατόµουρα και βάζουµε µε κουτάλι µικρές ποσότητες σε χαρτί ψησίµατος.
  5. Ψήνουµε 10-14 λεπτά µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Τα αφήνουµε να κρυώσουν.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά

  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 1¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ
  • ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα.
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.
  4. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 20' στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο.
  7. Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.
  8. Ψήνουμε για 12'-15'.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Υλικά

  • 1½ φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. καρύδια, μέτρια κοπανισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σπάζουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν την αφήσουμε για ½ ώρα στο ψυγείο, θα σπάσει πιο εύκολα.
  3. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  4. Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ή με κουτάλι ή με σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σπάτουλα.
  7. Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου.
  8. Με κουτάλι της σούπας μοιράζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω στο χαρτί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα μπισκότα, γιατί θα φουσκώσουν.
  9. Ψήνουμε για 15'. Στα 15' τα μπισκότα θα σας φανούν ωμά. Μην ξεγελαστείτε!
  10. Βγάλτε τα από τον φούρνο και θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν!

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υλικά

  • 1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε την πραλίνα, το μπέικιν και τα αβγά και
  3. τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  4. Ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στο χέρι μας.
  5. Πλάθουμε μπαλάκια σαν πολύ μεγάλα καρύδια και τα πιέζουμε με το δάχτυλο στο κέντρο.
  6. Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10'-15'.
  7. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Υλικά

  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 30 γρ. φρουκτόζη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι τη μαργαρίνη ή το βούτυρο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το φιστικοβούτυρο, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αβγά και τη φρουκτόζη. Μόλις το μίγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  4. Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μίγμα (επειδή όλα τα φιστικοβούτυρα δεν έχουν την ίδια πυκνότητα, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).
  5. Προσθέτουμε στο τέλος τα δάκρυα σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  6. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, φτιάχνουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και τα ψήνουμε για 10'.
  7. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξουν.

Επίσης...

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.