Follow us

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Φτιάξτε κι εσείς τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη, το εύκολο ζεστό γλυκό με αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ, το οποίο συνδυάζει την απλότητα με την απόλυτη ισορροπία γεύσεων.

Υλικά

Για τις Κρέπες
1 κιλό Γάλα 3,5% / 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης / 200 γρ. Αυγά / 10 γρ. Αλάτι / 40 γρ. Βούτυρο 82%

Για την Καραμέλα Μύρτιλου
100 γρ. Μαύρη ζάχαρη / 65 γρ. Βούτυρο 82% / 150 γρ. Χυμός μύρτιλο / 30 γρ. Παλαιωμένο τσίπουρο / Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Κρέπες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει λείο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι ρίχνουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας λίγο από το μείγμα της κρέπας. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει και δούμε ότι έχει πάρει χρώμα την γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα της κρέπας.

Καραμέλα Μύρτιλο
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την μισή ποσότητα της ζάχαρης και αφού λιώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη. Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο χρώμα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό μύρτιλο με το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρισμα
Ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα 4 κρέπες διπλωμένες 2 φορές στην μέση και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το παλαιωμένο τσίπουρο και βάζουμε προσεκτικά φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προαιρετικά σερβίρουμε με μαρμελάδα μύρτιλο.

* 3 συνταγές με γλυκοπατάτα

Επίσης...

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Περισσότερα από

Γλυκό

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.