Follow us

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Φτιάξτε κι εσείς τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη, το εύκολο ζεστό γλυκό με αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ, το οποίο συνδυάζει την απλότητα με την απόλυτη ισορροπία γεύσεων.

Υλικά

Για τις Κρέπες
1 κιλό Γάλα 3,5% / 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης / 200 γρ. Αυγά / 10 γρ. Αλάτι / 40 γρ. Βούτυρο 82%

Για την Καραμέλα Μύρτιλου
100 γρ. Μαύρη ζάχαρη / 65 γρ. Βούτυρο 82% / 150 γρ. Χυμός μύρτιλο / 30 γρ. Παλαιωμένο τσίπουρο / Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Κρέπες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει λείο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι ρίχνουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας λίγο από το μείγμα της κρέπας. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει και δούμε ότι έχει πάρει χρώμα την γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα της κρέπας.

Καραμέλα Μύρτιλο
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την μισή ποσότητα της ζάχαρης και αφού λιώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη. Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο χρώμα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό μύρτιλο με το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρισμα
Ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα 4 κρέπες διπλωμένες 2 φορές στην μέση και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το παλαιωμένο τσίπουρο και βάζουμε προσεκτικά φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προαιρετικά σερβίρουμε με μαρμελάδα μύρτιλο.

* 3 συνταγές με γλυκοπατάτα

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.