Follow us

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • το χυμό και το ξύσμα δυο πορτοκαλιών
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • τόσο νερό όσο να έχουμε αρκετά πηχτό χυλό
  • μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
  2. Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (να είναι αρκετό) παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι από το χυλό και ρίχνουμε στο λάδι.
  3. Βρέχουμε το κουτάλι με νερό για να μην κολλάει ο χυλός.
  4. Ανακατεύουμε τις τηγανίτες όση ώρα τηγανίζουμε και όταν ροδίσουν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι.
  5. Αμέσως μετά βάζετε όσο μέλι θέλετε.

Μεθυσμένες Τηγανίτες με Μήλα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 5 μέτρια μήλα
  • 3/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 8 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και μετά στο τηγάνι.
  4. Αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μέλι και την καρυδόψιχα.
  5. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές ή και κρύες.

Τηγανίτες από ανθότυρο με μέλι

Υλικά

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ανθότυρο ανάλατο
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 γερή πρέζα αλάτι
  • 3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
  • Για τη γαρνιτούρα: μέλι, κανέλα, σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ και το αλάτι.
  2. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το νερό, το τυρί λιωμένο με πιρούνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει). Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη.
  6. Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, και δεν θα γίνουν τραγανές από έξω.
  7. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  9. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με συνοδεία γιαούρτι ή με μέλι ή και με τα δύο. Μπορούμε να φτιάξουμε λιγότερες τηγανίτες μειώνοντας στο μισό τις ποσότητες των υλικών.

* Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Επίσης...

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Περισσότερα από

Γλυκό

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.