
Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.
Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- το χυμό και το ξύσμα δυο πορτοκαλιών
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- τόσο νερό όσο να έχουμε αρκετά πηχτό χυλό
- μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
- Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (να είναι αρκετό) παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι από το χυλό και ρίχνουμε στο λάδι.
- Βρέχουμε το κουτάλι με νερό για να μην κολλάει ο χυλός.
- Ανακατεύουμε τις τηγανίτες όση ώρα τηγανίζουμε και όταν ροδίσουν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι.
- Αμέσως μετά βάζετε όσο μέλι θέλετε.
Μεθυσμένες Τηγανίτες με Μήλα
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 5 μέτρια μήλα
- 3/4 φλιτζανιού κονιάκ
- 1/2 κούπα μέλι
- 8 κ.σ. καρυδόψιχα
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και μετά στο τηγάνι.
- Αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μέλι και την καρυδόψιχα.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές ή και κρύες.
Τηγανίτες από ανθότυρο με μέλι
Υλικά
- 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ανθότυρο ανάλατο
- 2 φλ. γάλα
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γερή πρέζα αλάτι
- 3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
- Για τη γαρνιτούρα: μέλι, κανέλα, σουσάμι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ και το αλάτι.
- Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το νερό, το τυρί λιωμένο με πιρούνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει). Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.
- Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη.
- Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, και δεν θα γίνουν τραγανές από έξω.
- Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με συνοδεία γιαούρτι ή με μέλι ή και με τα δύο. Μπορούμε να φτιάξουμε λιγότερες τηγανίτες μειώνοντας στο μισό τις ποσότητες των υλικών.