Follow us

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Το καλοκαίρι ζητάει ανάλαφρες υφές, φρούτα εποχής και γλυκά που σε δροσίζουν χωρίς να σε βαραίνουν. Αν ψάχνεις ένα επιδόρπιο που να συνδυάζει κομψότητα, φρεσκάδα και απλότητα, η πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού και καλοκαιρινά φρούτα είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Υλικά (για 6-8 άτομα):

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

  • 1/2 κ.γ. ξύδι ή χυμό λεμονιού

  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη

  • Ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

  • Μια ποικιλία από φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, πλυμένα και κομμένα

  • Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για άρωμα

  • Μια σταγόνα μέλι ή σιρόπι αγαύης από πάνω (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξε τη μαρέγκα: Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γυαλίζει το μείγμα και να στέκεται. Ρίξε το κορν φλάουρ, το ξύδι και τη βανίλια.

  2. Ψήσιμο: Άπλωσε τη μαρέγκα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, δίνοντάς της σχήμα "φωλιάς". Ψήσε στους 110°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Άφησέ την να κρυώσει μέσα στον φούρνο με ανοιχτή πόρτα.

  3. Κρέμα γιαουρτιού: Χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και ανακάτεψέ την απαλά με το γιαούρτι και το μέλι.

  4. Στήσιμο: Βάλε την κρέμα πάνω από τη μαρέγκα και διακόσμησε με φρέσκα φρούτα και δυόσμο.

  5. Σερβίρισμα: Κόβεις με κουτάλι και σερβίρεις άμεσα – είναι καλύτερη φρέσκια!

Extra tips:

  • Η μαρέγκα μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα.

  • Για πιο tropical εκδοχή, δοκίμασε με ανανά, μάνγκο και passion fruit.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ατομικές μαρέγκες για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.