
Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές για μους δίχως σοκολάτα.
Μους λεμονιού
Υλικά (για 6 άτομα)
- 2 μέτρια, ζουμερά λεμόνια
- 4 αβγά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 λεμόνι (ή από 2 λεμόνια)
- Μια συσκευασία κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη, στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μαρέγκα σφιχτή. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, να ενωθεί κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τη μους σ' ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, πριν τη σερβίρουμε.
Βάζουμε σ' ένα βαθύ σκεύος τα κατεψυγμένα φρούτα με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθούν, στραγγίζουμε το ζουμί και γαρνίρουμε με αυτά τη μους.
Μους Γιαουρτιού με Φράουλες
Υλικά
- 1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 500 γρ. φράουλες σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιμοντσέλο
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, το λιμοντσέλο και τη μισή ποσότητα από τις φράουλες.
- Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε ποτήρια ή σε μπολ.
- Απλώστε τις υπόλοιπες φράουλες στα ποτήρια και αφήστε τις μους στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν σερβίρετε.
Tip
Αν δεν έχετε λιμοντσέλο, βάλτε 2 κ.σ. βότκα με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. ζάχαρη.
Eύκολη Μους Βερίκοκο
Υλικά
- 1 κονσέρβα βερίκοκα
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 βανίλια
- 4-5 φρέσκα βερίκοκα σε καρεδάκια για το ντεκόρ
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τα βερίκοκα της κονσέρβας και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Θέλουμε 1 φλιτζάνι πολτό. Ανακατεύουμε καλά τον πολτό με το γιαούρτι και τη βανίλια.
- Xτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ενσωματώνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη.
- Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα στο μείγμα με τα βερίκοκα και το γιαούρτι.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και παγώνουμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο.
- Μόλις στερεοποιηθεί το μείγμα, στολίζουμε με τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.