
Πρόκειται για έναν αρκετά απαιτητικό διαγωνισμό, που διοργανώνει το αποστακτήριο Gin Mare τα τελευταία 3 χρόνια και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Sky Spirits.
Το κατάλληλο Μεσογειακό σκηνικό στήθηκε στον πανέμορφο κήπο του Faltso Bar και οι επιλαχόντες bartenders "κονταροχτυπήθηκαν" με τα shakers δημιουργώντας από δυο cocktails. Τελικά, ξεχώρισαν οι συνταγές του Σάκη Κουζιώκα από το Grouve Bar, στο Βόλο. Ο Σάκης πήρε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στην Ibiza και μέσα από τις τρεις εμπνεύσεις του, το Mare Nostrum, το Red Snapper και το Gin&Tonic μάγεψε τους κριτές και γύρισε με το τίτλο του νικητή. Μπείτε και εσείς στο Μεσογειακό κλίμα ετοιμάζοντας τις συνταγές…
Οι συνταγές του…
Bloody Mare
Yλικά
50ml Gin Mare
100ml χυμός ντομάτας
10ml αγγουρίδα
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
ροζ αλάτι, πιπέρια
3 δόσεις bitter τσίλι
5ml αγουρέλαιο
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα στο shaker, με καλό χτύπημα και σερβίρουμε.
Mare Nostrum
Yλικά
50ml Gin Mare
15ml Del Professore vermouth
30ml σπιτικό σιρόπι θυμάρι, λεβάντα ή κάρδαμο
25ml φρέσκος χυμός lime
2 dashes bitter λεβάντας
Εκτέλεση
Όλα στο shaker, καλό χτύπημα και σερβίρισμα
Gin&Tonic
Yλικά
50ml Gin Mare
5ml λικέρ θυμάρι
φέτα grapefruit
φρέσκο θυμάρι
120ml 1724 Tonic Water
Εκτέλεση
Όλα στο shaker, καλό χτύπημα και σερβίρισμα.