Follow us

Bartenders από το εξωτερικό έρχονται να καταλαβούν τις αθηναϊκές μπάρες

Στο πλαίσιο του «Athens Bar Show 2019» σπουδαίοι επαγγελματίες από το εξωτερικό θα βρεθούν μόνο για λίγες μέρες πίσω από τις αθηναϊκές μπάρες, για να σερβίρουν τις signature δημιουργίες τους.

Bartenders από το εξωτερικό έρχονται να καταλαβούν τις αθηναϊκές μπάρες

Στο πλαίσιο του «Athens Bar Show 2019», της μεγαλύτερης γιορτής του ελληνικού bartending που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη, σας περιμένουν μοναδικά events σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ της πόλης. Σπουδαία ονόματα από τη διεθνή bartending σκηνή έρχονται να καταλάβουν τις αθηναϊκές μπάρες μόνο για λίγες μέρες και να σας σερβίρουν τις δικές τους signature δημιουργίες.

Μετά την αρχή στο «The Clumsies» την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, όπου οι Harrison Ginsberg και Chelsey Andreasen από το «Crown Shy New York» σέρβιραν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές, το «Athens Bar Show 2019» συνεχίζει τα events με επίτιμους προσκεκλημένους.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Νίκος Πουζμπούρης, head bartender στο «Gulliver Bar», θα υποδεχτεί λίγο μετά τις 9 μ.μ τους Alper Deli και Zoran Budiviromic («Druid Bar», Βελιγράδι), οι οποίοι για 4 ολόκληρες ώρες θα χτυπούν στα shakers τα δικά τους signature cocktails.

Bartenders από το εξωτερικό έρχονται να καταλαβούν τις αθηναϊκές μπάρες
«7 Jokers»

Το «Upupa Epops», το αγαπημένο μπαρ των Πετραλώνων, πρόκειται να καταληφθεί για δύο βράδια από την αφρόκρεμα του bartending της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου οι Harrison Ginsberg και Chelsey Andreasen («Crown Shy»), η Brooke Smith («Dead Rabbit») και οι Leo Degroff & Jacques Bezuidenhout («Bar 5 Day 5» & «Liquid Productions») έρχονται κατευθείαν από τη Νεά Υόρκη για να καταλάβουν τη μπάρα από τις 8 μ.μ μέχρι και τις 12 π.μ. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου σειρά έχουν οι bartenders του Παρισιού με τους Thibault Mequignon («Danico Paris»), Guillaume Quenza («Frequence Paris»), Aurelie Panhelleux & Julien Lopez («Copperbay Paris & Marseiile»), Camille Thouin («Code bar Strasbourg»), οι οποίοι θα σας σερβίρουν αποκλειστικά δικά τους cocktails από τις 8 μ.μ μέχρι και τις 12 π.μ.

Δύο ακόμα μεγάλα events σας περιμένουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο «Rehab», όπου τη μπάρα του θα καταλάβει από τις 9 μ.μ μέχρι τη 1 π.μ ο εξαιρετικός Nico De Soto από το Παρίσι και στο «7 Jokers», όπου η ταλαντούχα Brooke Smith («Dead Rabbit») θα επιδοθεί σε ένα μεταμεσονύχτιο bartending από τις 12 π.μ έως τις 3 τα ξημερώματα.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.