Follow us

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στον Gigifioggos

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στον Gigifioggos

Τι θα κάνετε παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς; Το σκέφτεστε ακόμα; Δεν θα θέλατε να πάτε κάπου που να συνδυάζει το ωραίο φαγητό, με καλό κρασί και την ιδιαίτερη μουσική;

Το ατμοσφαιρικό Wine bar του Περιστερίου μπήκε στη ζωή μας πριν από μερικούς μήνες και μας παρέσυρε στον ασυνήθιστο gigi κόσμο του. Το επιβλητικό σκηνικό του, με άρωμα Γαλλίας του μεσοπολέμου, δεν μας κράτησε καθόλου στημένους, αντίθετα δημιούργησε τις καλύτερες συνθήκες για να διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.

Οι άνθρωποι του φαίνεται ότι ξέρουν τις τέλειες δόσεις για να περνάς καλά και τις χρησιμοποιούν στα πρώτα τους ρεβεγιόν. Η Αριστέα Βλάχου έβαλε όλη τη μαεστρία και την αγάπη της και δημιούργησε δυο μενού, που θα σας εκπλήξουν. Ο head sommelier δοκίμασε τα πιάτα και τα πάντρεψε με κρασιά που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και οι ειδικοί στη μουσική έχουν ετοιμαστεί για ένα σερί ωραίων τραγουδιών.

Τι μας έχουν ετοιμάσει; Το μενού των Χριστουγέννων ξεκινάει με μια βελουτέ μανιταρόσουπα πασπαλισμένη με γιορτινά μυρωδικά. Μετά ακολουθεί η πλούσια σαλάτα με βαλεριάνα, φύτρες λαχανικών, τοματίνια, σπόρους, μπέικον, κρουτόν και αβοκάντο. Τα συνοδεύει το πολύ καλό κρασί Άσπρο από Μαύρο του κτήματος Χρυσοχόου. Για κυρίως, η Αριστέα έχει βάλει τα δυνατά της και έχει φτιάξει ένα φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα βινσάντο, μανταρίνι και μανιτάρια γεμιστά. Το κρασί που της ταιριάζει είναι το Πέτρα και Φως, από το κτήμα Λαφαζάνη.

Το φινάλε είναι σκανδαλιστικό, με ένα προφιτερόλ αγκαλιασμένο με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και κρασί το all time classic Samos Vin Doux.

Το μενού της Πρωτοχρονιάς τα έχει όλα. Σούπα βελουτέ, σαλάτα που παίζει με το παντζάρι και τις υφές παρέα με ένα σπάνιο κρασί, το Chimera, και εσκαλόπ από μοσχαράκι γάλακτος, μαζί με κρασί Murra Rosa. To επιδόρπιο είναι πάλι must, μια μους λευκής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και κάστανα. Όσο για το κρασί είναι πάλι το Samos Vin Doux.

Πάρτε την παρέα σας και κάντε κράτηση στο 6977655507. Το μενού των Χριστουγέννων είναι στα 45 ευρώ το άτομο και της Πρωτοχρονιάς στα 50 ευρώ.

Gigifioggos, Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.