Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνετε, είναι η ευκαιρία να διαλέξετε κάτι διαφορετικό. Να απολαύσετε ένα μενού συνδυασμένο άψογα με εντυπωσιακά cocktails ή ελληνικά εκλεκτά κρασιά, με θέα το πιο ωραίο σημείο της Αθήνας…
Έχει πλέον καθιερωθεί το πρωτοχρονιάτικο δείπνο του A For Athens, και όχι χωρίς λόγο. Τα τελευταία χρόνια έχοντας την τύχη να παρακολουθώ και να δοκιμάζω στην πρώτη πρόβα παρουσίασης του μενού, έχω ζήσει εκ των έσω τη δουλειά που γίνεται. Κάθε υλικό των πιάτων μπαίνει στρατηγικά και γίνεται το έναυσμα και η έμπνευση για τον spirit παρτενέρ. Ο Θοδωρής Πύριλλος, γνωστός για τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ψαγμένες συνταγές του, παίρνει τους πρωταγωνιστές του πιάτου και τους εξελίσσει μέσα από τις μείξεις, που συνθέτει στο shaker. Εξίσου καλή δουλειά στους συνδυασμούς έχει κάνει ο sommelier Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Ο Αλέξανδρος έχει επιλέξει ελληνικά κρασιά, που ισορροπούν και ενδυναμώνουν τις γευστικές εντάσεις των πιάτων.
Για παράδειγμα, στη βελουτέ σούπα με κόκκινη φακή, οξύμελο, σύγκλινο Μάνης και καρότο, ο Θοδωρής έχει βάλει δίπλα το cocktail Dirty Adonis με sherry και βερμούτ. Με κάθε γουλιά του cocktail με την γλύκα του sherry, ρυθμίζεται η οξύτητα της σούπας και η παρουσία του βερμούτ ενισχύει τη μπαχαρένια γεύση.
Ένας ακόμα πολύ καλός συνδυασμός είναι η σαλάτα με τα baby καρότα, καλαμπόκι, κάσιους, χόρτα, προσούτο και σάλτσα μανταρινιού, με το εκρηκτικό Rob Roy Highball. Το ποτό, με βάση το ουίσκι, τα αρώματα λουλουδιών και τις φυσαλίδες, συμπληρώνει τα υλικά της σαλάτας και προσδίδει μια ωραία φρεσκάδα.
Στην περίπτωση των ζευγαριών με κρασί: απίθανος συνδυασμός είναι του σιγομαγειρεμένου οσομπούκο με τραχανότο, σπανάκι και κατίκι με Ασύρτικο Vassaltis. To ασύρτικο της Σαντορίνης σπάει τη λιπαρότητα του πιάτου και χαρίζει με την οξύτητα του σε ένταση και γεύση.
Γενικά, το μενού αποτελείται από έξι πιάτα, που παντρεύονται με cocktails ή κρασιά. Κάθε στάδιο είναι κλιμακωτό όσον αφορά την ένταση και κορυφώνεται με ένα γλυκό έκπληξη με σοκολάτα και μελομακάρονο και ένα πολύ καλό cocktail με βάση παλαιωμένο τσίπουρο.
Το κόστος του μενού είναι 130 ευρώ το άτομο και θα πρέπει να κάνετε κράτηση.