Follow us

Γιορτές στο A For Athens

Κάθε χρόνο, η ομάδα του βραβευμένου με 2 shaker στα αθηνόραμα bar awards “Α For Athens”, διοργανώνει ένα ξεχωριστό μενού για την παραμονή πρωτοχρονιάς…

Γιορτές στο A For Athens

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνετε, είναι η ευκαιρία να διαλέξετε κάτι διαφορετικό. Να απολαύσετε ένα μενού συνδυασμένο άψογα με εντυπωσιακά cocktails ή ελληνικά εκλεκτά κρασιά, με θέα το πιο ωραίο σημείο της Αθήνας…

Έχει πλέον καθιερωθεί το πρωτοχρονιάτικο δείπνο του A For Athens, και όχι χωρίς λόγο. Τα τελευταία χρόνια έχοντας την τύχη να παρακολουθώ και να δοκιμάζω στην πρώτη πρόβα παρουσίασης του μενού, έχω ζήσει εκ των έσω τη δουλειά που γίνεται. Κάθε υλικό των πιάτων μπαίνει στρατηγικά και γίνεται το έναυσμα και η έμπνευση για τον spirit παρτενέρ. Ο Θοδωρής Πύριλλος, γνωστός για τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ψαγμένες συνταγές του, παίρνει τους πρωταγωνιστές του πιάτου και τους εξελίσσει μέσα από τις μείξεις, που συνθέτει στο shaker. Εξίσου καλή δουλειά στους συνδυασμούς έχει κάνει ο sommelier Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Ο Αλέξανδρος έχει επιλέξει ελληνικά κρασιά, που ισορροπούν και ενδυναμώνουν τις γευστικές εντάσεις των πιάτων.

Γιορτές στο A For Athens

Για παράδειγμα, στη βελουτέ σούπα με κόκκινη φακή, οξύμελο, σύγκλινο Μάνης και καρότο, ο Θοδωρής έχει βάλει δίπλα το cocktail Dirty Adonis με sherry και βερμούτ. Με κάθε γουλιά του cocktail με την γλύκα του sherry, ρυθμίζεται η οξύτητα της σούπας και η παρουσία του βερμούτ ενισχύει τη μπαχαρένια γεύση.

Ένας ακόμα πολύ καλός συνδυασμός είναι η σαλάτα με τα baby καρότα, καλαμπόκι, κάσιους, χόρτα, προσούτο και σάλτσα μανταρινιού, με το εκρηκτικό Rob Roy Highball. Το ποτό, με βάση το ουίσκι, τα αρώματα λουλουδιών και τις φυσαλίδες, συμπληρώνει τα υλικά της σαλάτας και προσδίδει μια ωραία φρεσκάδα.

Στην περίπτωση των ζευγαριών με κρασί: απίθανος συνδυασμός είναι του σιγομαγειρεμένου οσομπούκο με τραχανότο, σπανάκι και κατίκι με Ασύρτικο Vassaltis. To ασύρτικο της Σαντορίνης σπάει τη λιπαρότητα του πιάτου και χαρίζει με την οξύτητα του σε ένταση και γεύση.

Γενικά, το μενού αποτελείται από έξι πιάτα, που παντρεύονται με cocktails ή κρασιά. Κάθε στάδιο είναι κλιμακωτό όσον αφορά την ένταση και κορυφώνεται με ένα γλυκό έκπληξη με σοκολάτα και μελομακάρονο και ένα πολύ καλό cocktail με βάση παλαιωμένο τσίπουρο.

Το κόστος του μενού είναι 130 ευρώ το άτομο και θα πρέπει να κάνετε κράτηση.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.