Μετά από τόσες εβδομάδες που μείναμε σπίτι μας και πειραματιστήκαμε με συνταγές και μαγειρικές, τώρα είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εξάσκηση που κάναμε και να μοιραστούμε τις δημιουργίες με φίλους στον κήπο, στην βεράντα ή στην αυλή μας.
Το Cointreau, το iconic γλυκόπιοτο ποτό πορτοκαλιού, που αποτελεί την βάση της θρυλικής Margarita, γιορτάζει το comeback μας στην κανονικότητα, με δυο ολόφρεσκες, εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Η Spring Margarita είναι η μία, που μας ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς με αναφορά σε έναν μεγάλο έρωτα: αυτόν του Πέρση αυτοκράτορα Shah Jahan και της γυναίκας του Mumtaz Mahal. Προς τιμήν της αγαπημένης του, ο Shah δημιούργησε το διάσημο και αιώνιο Taj Majal κι αυτή η απόλυτη ένωση των δυο τους, μεταφράζεται με το συγκλονιστικό δέσιμο του τριαντάφυλλου με το Cointreau και την τεκίλα.
Η Summer Margarita απ’ την άλλη, προέρχεται από μια διαφορετική αγάπη: αυτή που έχουμε οι περισσότεροι για την ζουμερή φράουλα. Στον Λονδίνο, μάλιστα, υπάρχει ένας μύθος που λέει πως, όποιος δαγκώσει την πρώτη φράουλα του χρόνου, θα δει όλες τις ευχές του να εκπληρώνονται. Το συγκεκριμένο cocktail θα πραγματοποιήσει σίγουρα κάθε ευχή για καλοκαιρινή νοστιμιά, με την ένταση της φράουλας να εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του αλατιού και κάθε γουλιά να φρεσκάρει τον ουρανίσκο μας.
Δοκιμάστε και τις δυο και δημιουργήστε με την παρέα σας την δικιά σας ιστορία…
Spring Margarita
Υλικά
30ml Cointreau
50ml τεκίλα
20ml φρέσκο λάιμ
5ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Λευκό ή ροζ αλάτι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το αλάτι σε μια πιατέλα και αφού αλείψουμε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από το lime, γυρίζουμε το ποτήρι ανάποδα και περιστρέφουμε το χείλος του στο αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο shaker μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σουρώνοντας.
Summer Margarita
Υλικά
30ml Cointreau
50ml τεκίλα
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
5ml σιρόπι ζάχαρης
4 φρέσκιες φράουλες
Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Απλώνουμε το αλάτι σε μια πιατέλα και αφού αλείψουμε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από το lime, γυρίζουμε το ποτήρι ανάποδα και περιστρέφουμε το χείλος του στο αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο shaker μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σουρώνοντας.