Σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας μετρά η ποτοποιία Μελισσανίδη, που από το 1924 ειδικεύεται σε παραδοσιακά αποστάγματα, με το φυσικό μεταλλικό νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των δημιουργιών της. Την προηγούμενη χρονιά κι έχοντας περάσει πια στην τρίτη της γενιά, η ποτοποιία παρουσίασε ένα εντελώς νέο προϊόν, το Mataroa Dry Gin που, προικισμένο με χαρακτηριστικές ελληνικές αρωματικές νότες ν(από τον δροσερό άρκευθο, την έντονη λεβάντα, τον αρωματικό κόλιανδρο, τα χαρακτηριστικά φύλλα δάφνης, την τυπική γλυκόριζα, ως το γλυκό χαμομήλι, την παιχνιδιάρικη μαστίχα και τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού), κέρδισε από την πρώτη γνωριμία μια θέση στις fine drinking προτιμήσεις μας. Φέτος, ελάχιστα πιο ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς, αλλά εξίσου πλούσιο σε γεύση, το Mataroa Pink ήρθε να διεκδικήσει τη θέση του στο δυναμικό trend των ροζ gin, βασισμένο στην ήδη αγαπημένη αρχική σύνθεση, εμπλουτισμένη με δύο νέα, άκρως μεσογειακά συστατικά: το ρόδι και τον ιβίσκο. Ι.Π.