Το ούζο είναι παραδοσιακό Ελληνικό ποτό με μεγάλη ιστορία και αναγνωρισιμότητα, που οφείλει την γεύση και το άρωμα του στο γλυκάνισο αλλά και άλλα μυρωδικά βότανα όπως το μάραθο και η μαστίχα.
Το ούζο «Πλωμάρι» του Ισίδωρου Αρβανίτη που παράγεται στην Μυτιλήνη, φέρει μακρά ιστορία που ξεκινάει το 1894 και είναι ένα από αυτά που έχουν κάνει το ποτό αυτό γνωστό σε όλο τον κόσμο. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται η ίδια αρχική μυστική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ευχάριστα και απολαυστικά ούζα που θα συνοδεύσουν όλα τα ανοιξιάτικα γεύματα μας.
Συνδυάστε το με όλους τους μεζέδες θαλασσινών, λαχανικών, κρεατικών.
Για να απολαύσουμε καλύτερα το ούζο προσθέτουμε στο ποτήρι πάγο ή και νερό. Παρατηρούμε τότε ότι δημιουργείται ένα θόλωμα και το ποτό μας από διάφανο γίνεται άσπρο. Η δημιουργία αυτού του θολώματος είναι απόλυτα φυσιολογική και οφείλεται στην ύπαρξη των ελαίων του αστεροειδούς γλυκάνισου, τα οποία με την αραίωση του ούζου κατά την προσθήκη νερού ή πάγου, γίνονται εμφανή στο μάτι.