Ένα πολυβραβευμένο ρούμι με καταγωγή την Τζαμάικα αφίχθη πρόσφατα στην Ελλάδα. Ο λόγος για το Hampden Estate που ήδη βρίσκεται στις μεγάλες κάβες και σε πολλές spirit λίστες μαγαζιών της Αθήνας. Το κεχριμπαρένιο ποτό παράγεται στην περιοχή Trelawny βορειοδυτικά της Τζαμάικα αξιοποιώντας το κρυστάλλινο νερό της περιοχής. Η ζύμωση πραγματοποιείται με άγριες ζύμες, ακολουθεί απόσταξη σε pot still για επτά ώρες και τέλος παλαίωση για οκτώ χρόνια.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το ρούμι μοσχοβολάει τροπικά φρούτα, καραμελωμένα μήλα, γλυκά μπαχαρικά και κρύβει σε δεύτερη ανάγνωση αναπάντεχες νύξεις καπνού. Το στόμα είναι μαλακό, ξηρό, με ωραίες νότες καπνού και φρούτων. Δοκιμάστε το για αρχή σκέτο, σε ένα ποτήρι χαμηλό και (αυτό που έχετε για του ουίσκι) μετά μπορείτε να προσθέσετε ένα με δυο παγάκια. Αν θέλετε κάτι έξτρα καλοκαιρινό και δροσερό, αρκεί να το ανακατέψετε με φρέσκο χυμό λεμόνι ή με φρέσκο χυμό ανανά.