Follow us

Μια Μυκονιάτισσα να μας δροσίσει…

Ένα refresh στη Μικροζυθοποιία Μυκόνου με μια απολαυστική Mikόnu στο ποτήρι!

Μια Μυκονιάτισσα να μας δροσίσει…

Πίσω από το διεθνές λαμπερό προφίλ της, η Μύκονος δεν έχειπάψει να διατηρεί μια αυθεντική νησιώτικη καρδιά, που εκφράζεται και με μια τοπική, ξεχωριστή παραγωγή. Δυο τυροκομεία, οινοποιείο, αλλαντικά και μια ιδιαίτερη μικρή ζυθοποιία με υπέροχες μπίρες…

Μια Μυκονιάτισσα να μας δροσίσει…

Η Μικροζυθοποιία Μυκόνου με την ετικέτα Mikόnu υπηρετεί με επιτυχία την craft κουλτούρα της μπίρας από το ’17 παράγοντας ιδιαίτερες φρέσκες μπίρες, με γεύσεις που σε κατακτούν. Ενορχηστρωτές, δυο εξπέρ στον τομέα με κέφι, ιδέες και χρόνια πειραματισμών: ο Άγγελος Φερούς και ο Αλιόσα Καμπάνης. Ουσιαστικά, όπως λένε και οι ίδιοι, μετέτρεψαν το χόμπι τους σε επάγγελμα. Μικρό, κουκλίστικο ζυθοποιείο, που λειτουργεί όμωςμε την εμπειρία μεγάλου, με σύγχρονες μεθόδους και πρωτοποριακές τεχνικές, απαραίτητες για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών ενός νησιού. Το μπαρ του ζυθοποιείου στην Αργύραινα, κοντά στη Χώρα, γίνεται καθημερινά χαρούμενος τόπος δοκιμών από ένα διεθνές νεανικό μελίσσι, με τους οικοδεσπότες να ξεναγούν σε μικρές ομάδες στο ζυθοποιείο. Μπορείς να δοκιμάσεις όλες τις μπίρες, βασικές και πειραματικές σε βαρέλι. Προσεγμένα στο έπακρον τα υλικά της ζυθοποίησης, με πρώτο το νερό: στον χώρο στεγάζεται μονάδα αφαλάτωσης και φίλτρανσης, που δίνει φρέσκο, πόσιμο νερό. Βύνη, κριθάρι και σιτάρι που χρησιμοποιούν είναι ελληνικά και κάποια βέλγικα.

Γουλιές δροσερής απόλαυσης με την καλοκαιρινή ξανθιά τους Blonde Saison, με αρωματικό προφίλ φρούτων και τριαντάφυλλου, την India Pale Ale, φρέσκια και ισορροπημένη με αρώματα τροπικών φρούτων, τη νόστιμη, γλυκιά Fresh Lager. Στάθηκα ιδιαίτερα στην Red Saison, Barrel Aged Ale του 2019, μια μοναδική μπίρα παλαιωμένη για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια, που είχαν προηγουμένως φιλοξενήσει το Αγιωργίτικο της Γαίας. Κομψή, με βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, εντυπωσιακή πολυπλοκότητα στο στόμα και 9% αλκοόλ.

Αλλά η ντίβα της Mikόnu ονομάζεται Fragos’ko! Μοναδική μπίρα με μυκονιάτικα φραγκόσυκα, που μαζεύουν και καθαρίζουν ένα-ένα οι ίδιοι, για να δώσουν τις γλυκιές νότες του φρούτου και κάτι από τον μυκονιάτικο ήλιο και αέρα σε μια δροσιστική και οπωσδήποτε διαφορετική pale ale!

Αν βρεθείτε Μύκονο μην παραλείψετε μια επίσκεψη.

www.mikonu.gr
Αργύραινα, Μύκονος τηλ. 22890 77912

Επίσης...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Περισσότερα από

Ποτό

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.