Follow us

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ
Δες παρακάτωτρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 6 λουκάνικα
  • 2 κοφτές κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • πιπέρι και αλάτι
  1. Κόβουμε τα λουκάνικα οριζόντια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
  2. Έπειτα τα βάζουμε μαζί με το βούτυρο, όπου τα τηγανίσαμε, σε ένα πιάτο πυρέξ και τα στρώνουμε με ένα μαχαίρι, ώστε να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.
  3. Σπάζουμε από πάνω τους τα αυγά, τους ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
  4. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα ντομάτα, περιχύνουμε μ’ αυτή τα αυγά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν επί 10-12 λεπτά.
  5. Όταν είναι πια έτοιμα, βάζουμε το πιάτο πυρέξ σε μια πιατέλα στρογγυλή, στρωμένη με πετσέτα και τα σερβίρουμε.

Ομελέτα με Κορν Μπιφ

Υλικά

  1. 1 κονσέρβα κορν μπιφ
  2. 5 αβγά
  3. 4 κ.σ. γάλα
  4. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. λίγη ρίγανη
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. 4 φέτες του τοστ για το σερβίρισμα
  1. Ψιλοκόβουμε το κορν μπιφ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι και το γάλα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Θέλουμε η ομελέτα μας να βγει πολύ λεπτή.
  4. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το κορν μπιφ ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το λίπος του, για 2'-3'.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά. Σκεπάζουμε με καπάκι.
  6. Μόλις στερεοποιηθεί η κάτω πλευρά, με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια, ώστε να ψηθεί και το επάνω μέρος.
  7. Προσοχή! Δεν θέλουμε να στερεοποιηθεί εντελώς η επιφάνεια, για να βγει ζουμερή η ομελέτα μας.
  8. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  9. Ψήνουμε στην τοστιέρα τα ψωμάκια και μοιράζουμε πάνω τους την ομελέτα.
  10. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως!
  11. Στο σερβίρισμα ταιριάζει και μια φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες, μαζί με αγγουράκι.

Ομελέτα με Πατάτες και Τυρί

Υλικά

  • 8-10 αύγα
  • 3-4 πατάτες μεγαλούτσικες
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • τυρί, σε ότι ποσότητα και ποιότητα σας αρέσει
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κύβους και τις τηγανίζουμε κανονικά.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και αυτά σε κύβους λίγο μικρότερους.
  3. Κόβουμε και τα αλλαντικά.
  4. Το τυρί, αν είναι κομμάτι το κόβουμε και αυτό, αν είναι φέτες το αφήνουμε ως έχει.
  5. Διαλέγουμε ταψί ή πυρέξ που να μας βολεύει το μέγεθος και το βουτυρώνουμε καλά (αν την ομελέτα την θέλουμε φουσκωτή μεσαίο, αν την θέλουμε λεπτή μεγαλούτσικο) και στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
  6. Από πάνω ρίχνουμε τα κυβάκια των λαχανικών και των αλλαντικών.
  7. Χτυπάμε τρία από τα αυγά με το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά και χτυπάμε όλα μαζί λίγο ακόμα.
  8. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω στα άλλα υλικά και από πάνω βάζουμε το τυρί.
  9. Αν είναι τριμμένο το βάζουμε στα μισά του ψησίματος για να μην καεί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 160-180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  11. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού για να δούμε αν είναι έτοιμη.

* Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.