Follow us

Κεμπάπ με φέτα και σταφίδες

Κεμπάπ με φέτα και σταφίδες

Υλικά

1/2 κ. μοσχαρίσιο κιμά 

1/2 κ. αρνίσιο κιμά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 

1 μεγάλο αβγό 

1 φλ. τσ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού

1 φλ. τσ. φέτα σε τρίμματα

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 

2 κ.σ. μαύρη σταφίδα 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. τριμμένη κανέλλα 

1/2 κ.γ. κίμινο σε σπόρους

1 κ.γ. μπούκοβο 

1 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Για το σερβίρισμα:

γιαούρτι στραγγιστό, σκόρδο, μαϊντανό, βούτυρο, μπούκοβο, κρεμμύδι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε 20-25 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο.

Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε νερό να τις σκεπάζει για 30 λεπτά.

Περνάμε από τη μουλινέτα το κρεμμύδι.

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό.

Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις σταφίδες, τη φέτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.

Ιδανικά, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις τουλ. για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C.

Δοκιμάζουμε σ’ ένα καλαμάκι πόση ποσότητα κιμά θα χρειαστούμε για ένα μέτριο κεμπάπ και χωρίζουμε το μείγμα στα ανάλογα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε στην παλάμη μας.

Τοποθετούμε ένα καλαμάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα ν΄αγκαλιάσει το καλαμάκι σε σχήμα κυλίνδρου.

Λαδώνουμε μια σχάρα, την τοποθετούμε 10 εκ. κάτω από το γκρίλ και βάζουμε από κάτω ένα ταψί με λίγο νερό. Αραδιάζουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε γύρω στα 8 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) γυρίζοντάς τα 1 φορά.

Χτυπάμε το γιαούρτι με το σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι. Σ’ ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με λίγο μπούκοβο για 2-3 λεπτά. Το ρίχνουμε επάνω στο γιαούρτι και σερβίρουμε σε μπολ συνοδεύοντας με ροδέλες κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πλάι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Είναι λαχταριστό το τυρί σαγανάκι που λιώνει στο στόμα κι εμείς σου έχουμε τρεις τρόπους για να το εξελίξεις.

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.