Follow us

Ελβετικό fondue τυριών

Ελβετικό fondue τυριών

Υλικά

200 γρ. ελβετική γραβιέρα 

250 γρ. ελβετικό έμμενταλ

250 γρ. appenzeller (ελβετικό τυρί)

200 ml λευκό ξηρό κρασί

100 ml Kirsh (απόσταγμα κερασιού) προαιρετικά

1 σκ. σκόρδου

πιπέρι από μύλο

προζυμένιο ψωμί σε κύβους

(απαραίτητο το ειδικό σκεύος για fondue)

*μπορεί να γίνει χωρίς αυτό, με 300 γρ. γραβιέρα και 400 γρ. έμμενταλ

Εκτέλεση

Κόβουμε τα τυριά σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τρίβουμε καλά με αυτή το εσωτερικό του σκεύους.

Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές ρίχνουμε το kirsh και το πιπέρι και μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι επάνω στο ρεσό, ώστε να διατηρείται ζεστό και κρεμώδες.

Ο καθένας παίρνει ένα κομμάτι ψωμί με το μακρύ πιρούνι της συσκευής και το βουτάει στο fondue.

  • Τip: στην Ελβετία συνηθίζουν πολύ το fondue moitié-moitié (μισό-μισό), το οποίο γίνεται με ίσες ποσότητες ελβετικής γραβιέρας και vacherin Fribourgeois. Ελβετικά τυριά πωλούνται στα εξειδικευμένα καταστήματα τυριών.

Επίσης...

Περισσότερα από

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Είναι λαχταριστό το τυρί σαγανάκι που λιώνει στο στόμα κι εμείς σου έχουμε τρεις τρόπους για να το εξελίξεις.

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.