Follow us

Ελβετικό fondue τυριών

Ελβετικό fondue τυριών

Υλικά

200 γρ. ελβετική γραβιέρα 

250 γρ. ελβετικό έμμενταλ

250 γρ. appenzeller (ελβετικό τυρί)

200 ml λευκό ξηρό κρασί

100 ml Kirsh (απόσταγμα κερασιού) προαιρετικά

1 σκ. σκόρδου

πιπέρι από μύλο

προζυμένιο ψωμί σε κύβους

(απαραίτητο το ειδικό σκεύος για fondue)

*μπορεί να γίνει χωρίς αυτό, με 300 γρ. γραβιέρα και 400 γρ. έμμενταλ

Εκτέλεση

Κόβουμε τα τυριά σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τρίβουμε καλά με αυτή το εσωτερικό του σκεύους.

Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές ρίχνουμε το kirsh και το πιπέρι και μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι επάνω στο ρεσό, ώστε να διατηρείται ζεστό και κρεμώδες.

Ο καθένας παίρνει ένα κομμάτι ψωμί με το μακρύ πιρούνι της συσκευής και το βουτάει στο fondue.

  • Τip: στην Ελβετία συνηθίζουν πολύ το fondue moitié-moitié (μισό-μισό), το οποίο γίνεται με ίσες ποσότητες ελβετικής γραβιέρας και vacherin Fribourgeois. Ελβετικά τυριά πωλούνται στα εξειδικευμένα καταστήματα τυριών.

Επίσης...

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.