Follow us

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Υλικά

Χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από μεσογούρουνο) με το δέρμα του

Αλάτι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε καλά το κρέας από το προηγούμενο βράδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα ανάβουμε τον ξυλόφουρνο. Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε τα κάρβουνα, τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το φουρνίζουμε.

Κλείνουμε καλά το καπάκι του ξυλόφουρνου βάζοντας γύρω από αυτό λάσπη (συνήθως από ασπρόχωμα).

Μετά από μία ώρα περίπου ανοίγουμε τον φούρνο και γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα υγρά που έχει βγάλει.

Αναβουμε πάλι τον φούρνο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Είναι λαχταριστό το τυρί σαγανάκι που λιώνει στο στόμα κι εμείς σου έχουμε τρεις τρόπους για να το εξελίξεις.

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.