Υλικά
300 γρ. ζάχαρη
600 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
4 αυγά
4 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά βάζουμε 250 γρ. ζάχαρη μαζί με 4 κ.σ. νερό. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα, μόνο υπομονή: σε λίγο η ζάχαρη λιώνει.
Τώρα με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε για 10' περίπου, μέχρι η καραμέλα να γίνει σκούρο σιρόπι.
Μοιράζουμε την καραμέλα σε 6-7 φορμάκια της κρέμας καραμελέ.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά και τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε 1 εκ. νερό. Ψήνουμε για 20' ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν τρεμουλιάζουν ελαφρά μόλις τα κουνήσουμε, είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Tip
Μπορούμε να κάνουμε τις κρέμες και με λευκή σοκολάτα, αλλά τότε θα παραλείψουμε τη ζάχαρη.