Υλικά
Υλικά
1 πάπια (περίπου 2 κιλά)
Βούτυρο
100 ml Grand Marnier
1 κ.σ, ξίδι
1 κ.σ, ζάχαρη-άχνη
3 κ.σ, ζάχαρη
3 πορτοκάλια (χυμός)
6 πορτοκάλια
100 ml λικέρ βερίκοκο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά την πάπια και τη σοτάρουμε στο βούτυρο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την ψήνουμε για 45 λεπτά.
Περιχύνουμε την πάπια με το Grand Marnier και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Κατόπιν, την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή.
Σουρώνουμε το ζουμί και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας το ξίδι, τη ζάχαρη, το χυμό των 3 πορτοκαλιών και το λικέρ βερίκοκο.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια, ψιλοκόβουμε σε στενά και μακριά κομμάτια τις φλούδες των πορτοκαλιών και τα βάζουμε όλα σε μικρή κατσαρόλα με 3 κουταλιές ζάχαρη.
Τα ζεσταίνουμε, χωρίς να τα αφήσουμε να ψηθούν.
Τοποθετούμε την πάπια σε ζεστή πιατέλα και βάζουμε στο πλάι της τα πορτοκάλια.
Περιχύνουμε ένα μέρος της σάλτσας πάνω από την πάπια και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε σαλτσιέρα.
Παίρνουμε τις λεπτές φέτες από τη φλούδα των πορτοκαλιών και γαρνίρουμε την πάπια.
Μαργαρίτα Καραπάνου: Πάπια με πορτοκάλι